Polestar 5 Prototipi Goodwood Festival Of Speed'de Tanıtılacak

Ototeknikveri     16 Haziran 2022 12:38

Yaklaşan Polestar 5'in bir prototipi, Goodwood Hız Festivali'nde dinamik olarak ilk kez sahneye çıkacak. 2020 Precept konseptinin üretim versiyonu, eskizler ve çizimlerle resmi olarak önizlendi, ancak bu, 2024'te piyasaya sürülmesinden önce ilk kez gerçek boyutlu bir prototip halka gösterilecek.

Polestar 5 Prototipi Goodwood Festival Of Speed'de Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Duyuruya, kamufle edilmiş bir prototipin eylem halindeki bir fotoğraf galerisi katıldı. Test aracı, beyaz ve gri bir sargı ve gövde kaplamaları ile kaplanmış ancak nihai ürünün yumuşak kıvrımları kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Ancak, araç açıkça üretim aydınlatma ünitelerini takmıyor ve ön tamponda geliştirmenin hala devam ettiğini gösteren cıvatalar var.


Dış çekimlerin yanı sıra prototipin kontrol panelini de görüyoruz. Dış kısım gibi, içerisi de eksik döşeme ve açıkta kalan bileşenlerle tamamen bitmedi. Yine de, bize Polestar 5'in iç tasarımı hakkında oldukça iyi bir fikir veriyor, yepyeni direksiyon simidi, yukarıya monte edilmiş merkez tüneli ve bağımsız bir dijital gösterge paneli ve dikey biçimli büyük bir bilgi-eğlence ekranı içeren dijital kokpiti ortaya koyuyor.



Polestar'ın CEO'su Thomas Ingenlath prototip ile ilgili şunları söyledi: "Goodwood, otomobillerimizi meraklı bir ortamda göstermek için en sevdiğimiz yer. Bu yıl, Polestar 5'in tepeye tırmanışını sergilemekten heyecan duyuyoruz! Birleşik Krallık Ar-Ge ekibimiz aracı geliştirmek için harika bir iş çıkarıyor ve bu erken aşamada sıkı çalışmalarını vurgulayabildiğimiz için gurur duyuyoruz”.



Polestar 5'in üretim tasarımı, resmi tanıtımlardan zaten bildiklerimizi doğrulayan son zamanlarda patent görüntülerinde sızdırıldı. Dört kapılı GT, bölünmüş LED farlara, tam genişlikte arka lambalara ve temiz yüzeyli aerodinamik bir siluete sahip olacak. Polestar 5, Polestar'ın İngiltere, Coventry'deki Ar-Ge ekibi tarafından şirket içinde geliştirilen bir alüminyum platforma dayanacak. Polestar'a göre, özel mimari, beyaz gövdenin daha küçük segmentlerdeki otomobillerden daha hafif olmasına izin veriyor, ancak aynı zamanda iki koltuklu bir spor otomobil veya süper otomobilden daha üstün bir burulma sertliğine sahip olacak.



Polestar 5 prototipinin yanı sıra İsveçli otomobil üreticisi, orijinal Precept konsepti, yakın zamanda ortaya çıkan O2 roadster konsepti ve Polestar 2'nin yanı sıra performans odaklı Polestar 2 BST Edition 270'i de sergileyecek.

Son Güncelleme : 16 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo