Audi, Yeni Nesil A3 ile Kompakt Segmentte Kalacak

Ototeknikveri     16 Haziran 2022 03:12

Audi daha önce hem A1 süpermini hem de Q2 küçük SUV modelini daha üst pazara taşımak için durduracağını doğrulamıştı, ancak şirket, yeni nesil A3'ün yanı sıra bir dizi model sunacağı kompakt segmente bağlılığını sürdürdüğünü söylüyor.

Audi, Yeni Nesil A3 ile Kompakt Segmentte Kalacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi'nin CEO'su Markus Duesmann, bu yılın başlarında Q2'nin durdurulduğuna ilişkin haberlerin ardından şunları söyledi: "A3 veya halefi, muhtemelen giriş seviyesi olacak. Yani evet, A3 segmentinden bir dizi model sunacağımızı taahhüt edebilirim”.



Mevcut dördüncü nesil Audi A3 2020'de görücüye çıktı, bu da önümüzdeki yıllarda bizimle kalacağı anlamına geliyor. Aslında, A3'ün ilk nesli 7 yıllık bir yaşam döngüsüne sahipti (1996-2003), ikincisi 9 yıl (2003-2012) takılı kaldı, üçüncüsü ise 8 yıl (2012-2020) üretimde kaldı, yani bir makyajın dördüncü nesil modeli en az 2027 yılına kadar satışta tutacağını söyledi.



İçten yanmalı motora sahip son yeni Audi 2026'da piyasaya sürülecek, bu nedenle bir sonraki A3 büyük olasılıkla sadece elektrikli araç formunda gelecek. Audi yöneticilerine atıfta bulunarak Drive.com.au tarafından bildirildiği üzere, bir sonraki A3'ün üretimi 2029 gibi geç bir tarihte başlayabilir. Yeni model muhtemelen MEB ve KKD mimarilerinin yerini alacak olan VW Grubu'nun yeni Ölçeklenebilir Sistemler Platformu'na (SSP) oturacak.



Şu anda Audi'nin kompakt serisi A3 Sportback, A3 Sedan, Q3 SUV ve Q3 Sportback coupe-SUV'dan oluşuyor ve yakında bir A3 Allstreet geliyor. Gelecekteki kompakt EV modellerinin benzer gövde tipi varyantlarında sunulmasını bekliyoruz. Gelecek nesilde sadece EV olacak olan A3 serisinin aksine, Q3'ün hala sadece hibrit Cupra Terramar kardeşinde olduğu gibi yanmalı motor ile güçlendirilmiş bir geleceği var.



Premium otomobil üreticileri, çok küçük kar marjları nedeniyle küçük segmentleri terk etme eğiliminde. Elektrikli çağda BMW kompakt modellerinin geleceği hala belirsizken, Mercedes-Benz kompakt model yelpazesini yediden dörde indireceğini onayladı. Yine de, premium kompakt hatchback segmentinin bir geleceği var ve Stellantis, Lancia Delta EV'yi 2028'de piyasaya sürmeyi planlıyor.

Son Güncelleme : 16 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo