Nio ES7 Elektrikli SUV Çıktı

Ototeknikveri     19 Haziran 2022 08:13

NIO'nun elektrikli otomobil atağı ES7 ile devam ediyor.

Nio ES7 Elektrikli SUV Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ES6 ve ES8 arasında yer alacak şekilde tasarlanan markanın en yeni elektrikli crossover'ı, bugüne kadarki en hızlı ve aynı zamanda "Design for AD" felsefesine sahip ilk modeli.
 

Orta boy crossover, "çift çizgili" LED gündüz sürüş farlarıyla süslenmiş, etkileyici bir köpekbalığı burnu ön fasyasına sahip. Daha aşağıda, belirgin farlar ve büyük bir giriş var.
 

Plastik gövde kaplaması, gömme kapı kolları ve akustik lamine cam ile birleşiyor. ES7 ayrıca eğimli bir tavana ve modelin genişliğini sergilemeye yardımcı olan "air wing" arka lambalarına sahip. Bunlar, "çırpılan kanatlara benzeyen sofistike ve pürüzsüz taramalar oluşturmak için ayrı ayrı kontrol edilen" 202 kristal kesim LED modülünden oluşuyor.
 

Boyut açısından, ES7, 4912 mm uzunluğunda, 1987 mm genişliğinde ve 1720 mm yüksekliğinde, aks mesafesi ise 2960 mm. Bu sayıları perspektife sokmak için crossover, Tesla Model Y'den 161 mm daha uzun ve ayrıca 70 mm daha uzun aks mesafesine sahip. Ayrıca, genel olarak önemli ölçüde daha kısa olmasına rağmen ES7'nin aks mesafesinin Tesla Model X ile neredeyse aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

Şık, Yüksek Teknolojili İç Mekan

İç mekan "ikinci bir oturma odası" olarak nitelendiriliyor ve ES7'nin ilginç bir PanoCinema sistemine sahip olması nedeniyle şirket bu konuda şaka yapmıyor. 201 inçlik bir "ekranı" 6 metre mesafeye yansıtmak için özel olarak geliştirilmiş artırılmış gerçeklik gözlükleri kullanılıyor.
 

Ayrıca, dijital bir gösterge paneli, 12,8 inç AMOLED bilgi-eğlence sistemi ve bir baş üstü ekran var. Modelde ayrıca ön panelde yer alan ve dijital gözlere sahip NOMI olarak bilinen kişisel bir asistan da bulunuyor.
 

Diğer göze çarpan özellikler arasında yüzer bir orta konsol, "karuun rattan" ahşap kaplama, Dolby Atmos surround ses sistemi ve 256 renkli ortam aydınlatma sistemi yer alıyor. Müşteriler geleneksel kimyasallardan arındırılmış ve aynı zamanda benzersiz bir "bitkisel koku"ya sahip olan "kahve kabuğuyla tabaklanmış Nappa deri"yi de tercih edebiliyorlar. Koltuk seçenekleri arasında ısıtmalı, havalandırmalı ve masajlı ön koltukların yanı sıra 23° ile 31° arasında eğilebilen elektrikli ayarlanabilir sırtlığa sahip ısıtmalı arka koltuklar da var.
 

644 HP'lik Çift Motorlu Bir Güç Aktarma Organı

Performans cephesinde, ES7, toplam 644 hp (480 kW / 653 PS) maksimum çıkış ve 850 Nm tork üreten çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Bu, crossover'ın Sport+ modundayken sıfırdan 100 km/s hıza 3,9 saniye gibi kısa bir sürede çıkmasını sağlıyor.
 

Ayrıca, müşteriler üç farklı pil paketi arasında seçim yapabilecek. Giriş seviyesi 75 kWh ünite 485 km menzil sağlarken, 100 kWh Uzun Menzilli Batarya mesafeyi 620 km'ye çıkartıyor. Bu yeterince uzak değilse, uygun şekilde adlandırılan 150 kWh Ultra Uzun Menzilli Pil, 850 km dayanıklılık sağlıyor.



Etkileyici güç aktarma organının yanı sıra ES7, havalı süspansiyon ve dört pistonlu Brembo ön kaliperlerle standart olarak geliyor. Model ayrıca uyarlanabilir amortisörlere, 50:50 ağırlık dağılımına ve on adede kadar farklı sürüş moduna sahip.



ES7, 2000 kg çekebildiği ve kahve makinesi, portatif hoparlör veya küçük bir buzdolabı gibi aksesuarlar için 3,3 kW'a kadar güç sağladığı için ideal bir kamp ortağı olmayı vaat ediyor. Model ayrıca, arabanızda rahat bir gece uykusunun keyfini çıkarabilmeniz için klima kontrol sistemini çalışır durumda tutan bir Kamp Modu ile birlikte geliyor.



Muhtemelen fark ettiğiniz gibi, ES7 ultra uzun menzilli LiDAR, yedi adet 8MP yüksek çözünürlüklü kamera, dört adet 3MP ışığa duyarlı kamera, beş milimetre dalga radarı ve 12 ultrasonik sensör dahil olmak üzere 33 algılama ünitesi ile donatılmış. Bunlar, NIO'nun nihayetinde karayollarında ve kentsel alanlarda “noktadan noktaya otonom sürüş deneyimine” izin vermeyi vaat eden en son otonom sürüş sistemini destekliyor.



75 kWh pil ile donatılmış modeller için fiyatlandırma 468.000 Yen'den (69.710 $ / 57.244 £ / 66.706 €) başlarken, daha büyük 100 kWh pil ile crossover modeller 526.000 Yen'den (78,349 $ / 64.333 £ / 74.973 €) başlayacak. NIO şu anda uygulamaları aracılığıyla ön siparişleri kabul ediyor ve teslimatların 28 Ağustos'ta başlaması planlanıyor.

Son Güncelleme : 19 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo