Citroën, Konseptten Esinlenen Maceracı My Ami Buggy Limited Edition'ı Piyasaya Sürüyor

Ototeknikveri     20 Haziran 2022 10:45

Citroën, geçen yılki konseptten ilham alan elektrikli kuadrosikletin, maceracı parçaların yanı sıra kumaş bir çatı ve metal kapılarla gelen özel bir versiyonu olan My Ami Buggy'yi tanıttı. Model, tamamı Fransız pazarına ayrılmış, sınırlı sayıda 50 adet üretilecek.

Citroën, Konseptten Esinlenen Maceracı My Ami Buggy Limited Edition'ı Piyasaya Sürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

My Ami Buggy'nin üretim versiyonu konsept kadar radikal görünmüyor ama yine de maceraya hazır görünmesini sağlayan bazı harika özellikler içeriyor.



Plastik gövde panelleri haki renkte boyanmış, sarı vurgular, kapılar yerine metal kısımlar, çıkarılabilir gri kumaş tavan ve yeni bir altın boyalı 14 inç jant seti ile birleştirilmiş.

Ayrıca tamponlarda, çamurluklarda ve yan marşpiyelerde plastik kaplamaya ek olarak farların ve arka lambaların çevresinde yeni bir kaplamayla daha crossover benzeri bir görünüm elde ediliyor.



Su geçirmez ve UV ışınlarına dayanıklı kumaştan üretilen tavan, çıtçıtlarla manuel olarak ayrılabiliyor ve kıvrıldığında koltukların arkasına sığıyor. Aynı parçanın Citroën Ami ve Opel Rocks-e'ye kardeş olacağı söylenen Fiat Topolino'da da kullanılması bekleniyor.



Konseptin yol tutuşlu arazi lastikleri ve koruyucu metal unsurları geride kaldı, ancak Ami'yi araziye çıkarmak imkansız değil. Normal lastikler, temel modelde 70 km olan elektrik menzili için de iyi.

Standart 5,5 kWh lityum iyon pili ve 8 hp (6 kW / 8 PS) elektrik motorunu koruyan My Ami Buggy'de hiçbir mekanik değişiklik yok.



Kabinin içinde eşya kutuları, çanta kancası ve kapı açma kayışlarında sarı vurguların yanı sıra siyah koltuklarda sarı dikişler ve paspaslarda sarı dikişler görüyoruz.

Her My Ami Buggy numaralandırılmış olacak ve gösterge panelinde bir "My Ami Buggy Ultra Limited Edition" plakası bulunacak. Araç sahipleri ön tarafa bir mesaj ekleyerek araçlarını kişiselleştirebilecekler.



My Ami Buggy'nin satışları 21 Haziran'da Fransa'da başlayacak ve teslimatların 8 Ağustos'ta başlaması planlanıyor.

Citroën fiyatlandırmayı açıklamadı ve özel sürümün diğer pazarlara ihraç edilmesinden bahsetmedi, ancak Genel Müdür Eurig Druce Citroën UK'den, “Buradaki müşterilerden yeterli ilgi varsa, o zaman My Ami Buggy'nin gelecekteki versiyonlarını İngiltere'de satışta görmemiz için akla gelebilecek her türlü şans var” dedi.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo