Kia, Her Yıl ABD'de Yeni Bir Elektrikli Model Çıkartacak

Ototeknikveri     23 Haziran 2022 08:07

Kia, çok sayıda yeni elektrikli araç geliştiriyor ve bunların Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler olacağını kanıtlayacaklarından emin.

Kia, Her Yıl ABD'de Yeni Bir Elektrikli Model Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Auto News ile konuşan Kia Motors America satış ve operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Eric Watson, otomobil üreticisinin bu on yılın geri kalanında her yıl ABD'de yeni bir elektrikli araç piyasaya süreceğini söyledi. 2029 yılına kadar Kia, mevcut EV6 ve Niro EV dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nde sekiz EV satacak. Watson'a göre, Kia'nın ABD satışlarının yüzde 30'u, on yılın sonunda EV'ler için olacak ve 2030'ların başında bu rakam yüzde 50'ye ulaşacak.



Kia tarafından geliştirilen en önemli yeni EV'lerden biri EV9 modeli. Bu araç şimdiden bir konsept olarak görücüye çıktı ve Telluride'a benzer boyutta üç sıralı bir crossover olarak piyasaya çıkacak. Watson, kaykay tarzı bir platform ve düz zemin kullanımı sayesinde alıcıları tam boyutlu SUV segmentinden çekmesini bekliyor.



Watson, "EV9, ister çocukları taşımak, ister markete gitmek ve tüm yiyeceklerinizi büyük bir hafta sonu gezisi için yüklemek ya da tekneyi çekmek için olsun, büyük araç boyutuna ihtiyaç duyanlar için fırsat yaratacak" dedi.



Elektrikli araçlar, bu yıl Kia'nın toplam ABD satışlarının yüzde 6'sını oluşturdu ve kabaca sektör ortalaması olan yüzde 5,4 ile aynı doğrultuda. Watson, Kia'nın elektrikli otomobil yelpazesi büyüdükçe satışların önümüzdeki yıllarda hızla artmasını bekliyor.



Yönetici, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde, tüketicilere yönelik elektrikli araç satışlarının hızla ikiye katlandığını göreceğiz. Birkaç yıldır, EV'lerin çoğu işe gidip gelmek için tasarlanmış daha küçük segment araçlardı ve biz ve diğer otomobil üreticileri daha büyük SUV'lar ve kamyonetler gibi daha büyük segmentlere girdikçe EV'lerin genişlemesi gerçekten gerçekleşecek." dedi.



Watson, geliştirilmiş şarj altyapısının kurulmasının, Kia'nın EV'lerinin satış büyümesinde önemli bir rol oynayacağını da sözlerine ekledi.



Watson, "Yüzde 50'ye ve ötesine ulaşmanın 2030'ların başına kadar sürmesinin nedeni, hem kamu hem de özel ortaklıklar alacak olan şarj altyapısının inşasıdır. 2030 yılına kadar apartmanlarda ve çok üniteli binalarda yaşayan veya sokaklara ve şehirlere park eden insanlar için daha fazla çözüm ve fırsat olacak.” diye konuştu.

Son Güncelleme : 23 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo