Hyundai Veloster Gelecek Ay Sonlandırılacak

Ototeknikveri     24 Haziran 2022 01:31

Hyundai'nin, Temmuz ayında Veloster'ı sonlandıracağı ve son 11 yıldır iki nesil boyunca satışta olan benzersiz üç kapılı modeli emekliye ayıracağı iddia ediliyor.

Hyundai Veloster Gelecek Ay Sonlandırılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu son, bir süredir Veloster için konuşuluyordu. Temmuz 2021'de otomobil üreticisi, Veloster'ın tüm standart versiyonlarının sonlandırılacağını doğruladı ve amiral gemisi Veloster N'yi hala üretimde olan tek model olarak bıraktı.



Hankyung, Hyundai'nin Güney Kore'de Avante N olarak da adlandırılan Elantra N'yi tanıtmasından bu yana Veloster N satışlarının yavaşladığını bildirdi. Aslında, Hyundai'nin aynı dönemde satılan 1.624 Avante N modeline kıyasla, Ocak ve Nisan ayları arasında Kore'de Veloster N'den sadece 99 adet satmayı başardığı bildiriliyor.



Kore yayını, Veloster N'nin daha popüler Kona ile aynı Ulsan 1 fabrikasında üretildiğini ve arabanın sonlandırılmasının şu anda geliştirilmekte olan yeni nesil Kona için kullanılabilecek bir üretim hattını serbest bırakacağını ekliyor.



Ömrü tamamlanan tek model Veloster değil. Bu ayın başlarında, orijinal Hyundai Ioniq'in üretiminin sona ereceği ortaya çıktı, otomobil üreticisinin çok daha gelişmiş Ioniq 5'e ve Ioniq 6 sedan ve Ioniq 7 üç sıralı SUV dahil olmak üzere şu anda üzerinde çalışmakta olduğu diğer Ioniq rozetli modellere odaklandığı göz önüne alındığında, bu pek de şaşırtıcı değil.



Hyundai Veloster N, piyasaya çıktığı andan itibaren çok iyi bir performans otomobili oldu. En son görünümünde, 275 hp ve 353 Nm tork üreten 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motor, altı vitesli manuel veya sekiz vitesli çift debriyajlı şanzımanla donatılmıştı.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo