Mercedes eActros LongHaul Konsepti Eylül'de Tanıtılacak, Üretim Modeli 2024'te Teslim Edilecek

Ototeknikveri     24 Haziran 2022 02:21

Tesla Semi hala hareket halinde değil, ancak Mercedes-Benz Trucks Eylül ayında eActros LongHaul konseptini tanıtma planlarını açıkladığı için rekabete şimdiden hazır.

Mercedes eActros LongHaul Konsepti Eylül'de Tanıtılacak, Üretim Modeli 2024'te Teslim Edilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yaklaşan üretim modelinin önizlemesi için tasarlanan 40 tonluk kamyon, şık ve çevre dostu olmayı vaat ediyor. Teaserlar çok açıklayıcı değil, ancak LED aydınlatma ünitelerini ve devasa bir üç köşeli yıldızı görebiliyoruz.



İlk prototipler halihazırda test ediliyor ve üretime yakın prototipler, gerçek dünya testleri için gelecek yıl müşterilere teslim edilecek. Her şey yolunda giderse 2024 yılında seri üretime geçilecek.



Şirket bu noktada çok az ayrıntı yayınlarken, eActros LongHaul'un tek şarjla yaklaşık 500 km menzil sağlayan bir lityum-demir fosfat pil paketine sahip olacağını açıkladı. Ayrıca Mercedes-Benz Trucks, modelin "megawatt şarj" özelliğine sahip olacağını ve bu sayede pil paketinin "30 dakikadan daha kısa bir sürede" %20-80'e çıkmasını sağlayacağını belirtti.



Şirket, “Taşıyıcıların operasyonel uygulamalarında uzun mesafeli nakliye uygulamalarının aslan payının 500 km ötesinde bir menzil gerektirmediğini” belirttiğinden, şarj süreleri bir sorun olmamalı ve Avrupa Birliği yönetmelikleri kamyon sürücülerinin 4.5 saatlik sürüşün ardından minimum 45 dakika mola vermesini gerektiriyor. Yukarıda bahsedilen hızlı şarj teknolojisi sayesinde, eActros LongHaul, sürücüler mola verirken hızla doldurulabilir.



Mercedes-Benz Trucks CEO'su Karin Rådström, “Ağır uzun mesafe taşımacılığının elektrifikasyonu, CO2 nötrlüğüne giden yolda bir sonraki kilometre taşıdır. eActros LongHaul'un müşterilerimiz için ekonomik olarak uygun olacağını düşünüyoruz ve kamyonu bu sonbaharda tanıtmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo