2023 Hyundai Ioniq 6 Konsept Benzeri Siluetle Tanıtıldı

Ototeknikveri     24 Haziran 2022 03:11

Hyundai, otomobilin konsept taslağını yayınlayarak, yakında çıkacak olan Ioniq 6 elektrikli sedan modelinden teaser vermeye devam ediyor.

2023 Hyundai Ioniq 6 Konsept Benzeri Siluetle Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Koreli otomobil üreticisi, Ioniq 6'nın Mart 2020'de tanıtılan Prophecy Concept'e çok benzeyeceği konusunda oldukça açık.



Bu tanıtımdan görebildiğimiz EV tasarımının temel unsurları arasında otomobilin kıvrımlı silueti ve büyük tekerlekleri yer alıyor. Ayrıca, Prophecy Concept'in spoylerine benzer şekilde, ördek kuyruğu tarzı büyük bir arka dudak spoylerine sahip olduğunu görebiliriz. Seri üretim otomobilin arka çıkıntısı da konseptle büyük ölçüde aynı görünüyor.



Ioniq 6'nın diğer önemli dış tasarım detayları, Ioniq 5 ve yeni Staria'ya benzer piksel tarzı farlar ve arka lambalar olacak.



Hyundai henüz otomobilin içini göstermedi ancak geçen yıl Kore'de bir prototip görüntülendi ve bize kabinden ne bekleyebileceğimize dair bir fikir verdi. Bu prototip, geleneksel yan aynalar yerine dijital kameralarla donatılmıştı ve ayrıca Ioniq 5'te olduğu gibi ileri ve geri kayabilen yüzer bir orta konsola sahipti. Araba ayrıca dijital bir gösterge paneli, gelişmiş bir baş üstü ekran ve diğer Hyundai modellerine benzer büyük bir bilgi-eğlence sistemiyle gelecek.



Ioniq 6'yı destekleyen, Ioniq 5, Kia EV6 ve Genesis GV60'ın benzerleri ile aynı E-GMP platformu olacak. Hyundai daha önce 73 kWh pil takımına sahip olacağını ve iki farklı güç aktarma organı ile sunulacağını söylemişti. Bunlardan ilki 215 hp tek elektrik motorundan oluşacak, ikinci model ise kombine 308 hp çift motor sistemine sahip olacak. Hyundai'nin 482 km'yi aşan bir menzili hedeflediği düşünülüyor.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo