2023 Volkswagen ID. Aero Lüks Elektrikli Sedan Konsepti, VW'nin Tesla Model 3'ü

Ototeknikveri     28 Haziran 2022 01:34

Volkswagen ilk lüks elektrikli sedan modeli 2023 ID. Aero'yu duyurdu. Bu, Tesla Model 3 ve BMW i4 ile kıran kırana rekabet edecek şekilde tasarlanmış bir otomobil.

2023 Volkswagen ID. Aero Lüks Elektrikli Sedan Konsepti, VW'nin Tesla Model 3'ü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ID.4 ve ID.5, ID.3 hatchback ve ID. Buzz minivan'ı takip eden Aero dört kapılı bir fastback ve 2023'ten itibaren Çin pazarı için Çin'de üretilecek. Aynı yıl Volkswagen modelin Amerikan ve Avrupa versiyonlarını da duyuracak. Avrupa versiyonu Almanya'daki Emden fabrikasında üretilecek.

Volkswagen tarafından üst sınıf Çinli aileler için birinci sınıf bir orta boy sedan olarak tanımlanan ID. Aero, mevcut ID tasarım dilini, bol miktarda iç mekan vaat eden uzun bir aks mesafesi ile coupe tarzı bir sedan şekline aktarıyor. Ön ucun belirleyici özellikleri, ince LED Matrix farları ve burnun genişliği boyunca uzanan ışık çubuğu, arka uçta da Aero'ya Audi Sportback görünümü veren tam genişlikte bir ışıklandırma uygulanıyor.

Profil, VW'nin benzinle çalışan arabalarında görülmeyen bir şey olan bel kısmında belirgin bir artış olduğunu ortaya koyuyor ve şaşırtıcı derecede yuvarlatılmış kemerler, türbin tasarımına sahip 22 inçlik tekerleklerle dolu. İç mekana gelince, VW bize herhangi bir görüntü vermediği için hayal gücünüzü kullanmanız gerekecek.

Aero'nun gövdesi, 0.23'lük bir sürtünme katsayısı ile otomobilin ismi gibi aerodinamiğin hakkını veriyor. Model, diğer ID. modellerinde de bulunan aynı MEB elektrikli araç mimarisi etrafında inşa edilmiş. Bu mimarideki arabalar, 77 kWh pile sahip ve VW motorlar hakkında fazla bilgi vermese de, bunların kardeş modellerden geleceğini varsayabiliriz.

Performans rakamları mevcut değil ancak Volkswagen, 620 km'ye kadar bir elektrikli sürüş menzili sunacağını vurguluyor.

Son Güncelleme : 28 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo