Ferrari, Elektrikli Bir Geleceğe Doğru Çok Dikkatli Adımlar Atıyor

Ototeknikveri     05 Temmuz 2022 01:41

Elektrifikasyon çağı gerçekten hızla ilerliyor ve bu, Lamborghini ve Ferrari gibi süper otomobil üreticilerini bile etkiliyor. Şimdi, yeni bir haber bize Ferrari yönetimi tarafından paylaşılan elektrifikasyona karşı tutum ve önümüzdeki birkaç yıl içinde neler bekleyebileceğimiz konusunda fikir veriyor.

Ferrari, Elektrikli Bir Geleceğe Doğru Çok Dikkatli Adımlar Atıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ferrari'nin bir süredir elektrifikasyon konusunda ciddi adımlar attığı bir sır değil. LaFerrari, 2013 yılında ünlü bir şekilde emisyonları azaltan bir hibrit sistem kullandı. Bugün, yeni 296 GTB ve son derece hızlı SF90 Stradale dahil olmak üzere dört farklı model, plug-in hibritler.
 

Markanın, hızla yaklaşan bir tarih olan 2025 yılına kadar ilk tamamen elektrikli aracını piyasaya sürmeyi planladığını da biliyoruz. Hesaplar doğruysa, Ferrari aynı yıl oldukça fazla sayıda elektrikli otomobil üretmek için emin adımlarla hızlanıyor gibi görünüyor.



Geçen yıl, otomobil üreticisi 11.155 araç veya her gün 46 araç üretti ve AutoNews'teki yeni bir habere göre, kısmen elektrikli araçlara odaklanan yeni bir üretim hattı sayesinde 2025 yılına kadar 15.000 araç veya günde 65 araç üretmeyi planlıyor. Bu, yüzde 35'lik bir artış anlamına geliyor ve Ferrari'nin 2026'da çekirdek kar marjını yüzde 38 ila 40'a çıkarma planına katkıda bulunacak.



Tabii ki, elektrikli araçların süper spor otomobiller açısından, yani ağırlık açısından büyük dezavantajları var. Piller özellikle çok ağır ve bu ek ağırlık hemen hemen her performans metriğini olumsuz etkiliyor. Ferrari'nin, en iyi performans gösteren konumunu korumak için hidrojen yakıt hücrelerinin yanı sıra güç ve verimliliği artıracak katı hal pillerini araştırdığı bildiriliyor.



Ayrıca Ferrari'nin belirli bir yol haritasını açıkça benimseme konusundaki yavaş temposunun marka için anlamlı olduğunu da belirtmekte fayda var. Lamborghini'den farklı olarak, VW Group gibi bir kurumsal ortağın onu desteklemesi ve geliştirme maliyetlerini paylaşması için büyük desteğine sahip değil.



Buna rağmen Ferrari, 2025 yılına kadar tamamen elektrikli bir araba üretirse İtalyan rakibini yenebilir. Lamborghini o zamana kadar tüm serisini elektrikli hale getirmeyi taahhüt etse de, hala belirli bir yıl taahhüt etmedi. Elektrikli model 2030'dan önce yolda olacak.

Son Güncelleme : 05 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo