2023 Toyota Highlander, Avrupa'da Güncellenmiş Teknoloji ve Yeni Turbo Motor Kazandı

Ototeknikveri     06 Temmuz 2022 02:23

ABD'de 2023 model yılı Highlander için güncellemeleri duyurduktan birkaç ay sonra Toyota, SUV'nin Avrupa versiyonuna benzer güncellemeler getirdi. Böylece, AB'ye özel Highlander yeni teknolojiden, yeni renk seçeneklerinden ve yalnızca Doğu Avrupa pazarlarında bulunan turboşarjlı 2,4 litrelik motorun eklenmesinden yararlanıyor.

2023 Toyota Highlander, Avrupa'da Güncellenmiş Teknoloji ve Yeni Turbo Motor Kazandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Highlander, 2021'de Avrupa kıyılarına ulaştı, bu nedenle ürün yelpazesine nispeten yeni bir ilave olduğu söylenebilir. 2023 model yılı için Avrupalı ??alıcılar, dış tasarım için Cypress Green metalik boya ve parlak siyah renkte 20 inçlik yeni bir alaşım jant seti seçeneğine sahip oluyor. Toyota, içeride deri döşeme için Bej ve Ochre tonlarını ekledi.



Daha da önemlisi, Highlander, Toyota'nın en yeni bilgi-eğlence sistemini entegre eden orta konsoldaki daha büyük 12,3 inç dokunmatik ekranın yanı sıra yeni yapılandırılabilir 12,3 inç dijital gösterge grubuna (Gündelik, Akıllı, Sert ve Spor modları ile) sahip. Böylece SUV artık bulut tabanlı navigasyon, gelişmiş bir yerleşik sesli ajan, kablosuz Apple CarPlay / kablolu Android Auto bağlantısı ve kullanıcının akıllı telefonu aracılığıyla uzaktan işlevler sunuyor. Ayrıca Toyota Smart Connect+, 3D şehir haritalama, yol levhası tanıma ve sabit hız kamerası konum bilgilerini de getiriyor. Son olarak, yakın zamanda güncellenen Lexus ES'de olduğu gibi daha kolay erişim için kablosuz şarj pedinin yeri değiştirildi.



Doğu Avrupa'da, Highlander artık yeni turboşarjlı 2.4 litrelik dört silindirli benzinli motorla sunuluyor. Motor 265 hp (198 kW / 269 PS) ve 418 Nm üretiyor. Bu rakamlar, onu yerini aldığı 3.5 litrelik V6'dan daha az güçlü kılıyor. Yine de yeni motor iyileştirilmiş yakıt tüketimi ve daha düşük CO2 emisyonu sağlıyor. Batı Avrupa'da SUV, doğal emişli 2.5 litrelik bir motor ve toplam 245 hp (182 kW / 248 PS) üreten iki elektrik motoruyla kendi kendini şarj eden hibrit kurulumunu koruyor ve bu da grubun en verimli güç aktarma organı.



Güncellenmiş Toyota Highlander, 2022'nin dördüncü çeyreği için planlanan ilk teslimatlarla Avrupa'da siparişe hazır.

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo