VW İkinci Nesil Phaeton'un Üretime Yakın Prototipini Gösterdi

Ototeknikveri     07 Temmuz 2022 02:42

Artık üretimi durdurulan VW Phaeton 20 yaşında ve şirket yıldönümünü şık bir şekilde kutluyor. Amiral gemisi sedanının piyasaya sürülmesinden yirmi yıl sonra Volkswagen, oldukça yakın olmasına rağmen hiçbir zaman üretime ulaşmayan ikinci nesil Phaeton'un sürülebilir bir prototipini ortaya çıkardı.

VW İkinci Nesil Phaeton'un Üretime Yakın Prototipini Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 yılında, VW yönetim kurulu, elektrifikasyon lehine Phaeton'u seriden çıkarmaya karar verdi. Bununla birlikte, bu “serilere yakın prototip” tarafından kanıtlandığı gibi, yeni neslin gelişimi zaten devam ediyordu. O zamanlar, yeni Phaeton hakkında yüksek rütbeli yetkililerin açıkça modelin geri döneceğini öne sürdüğü haberleri okumaya devam ediyorduk, sonrasında ise sedan'ın durdurulması ile ilgili nihai karar geldi.

Resmi fotoğraflarda gördüğünüz tamamen işlevsel model, VW'nin tasarım ofisinin garajından çıktı ve bize neler olabileceğini gösterdi. Kod adı “Phaeton D2” olan araç, Marco Pavone (dış tasarım sorumlusu) ve Tomasz Bachorski (iç tasarım sorumlusu) tarafından dört farklı teklif arasından seçilmiş. Model, önceki modelin 5060 mm'sinden biraz daha uzun ve en son Audi A8'in 5172 mm'sine daha yakın görünüyor.

Stil açısından geleneksel üç kutulu orantılara ve son derece yansıtıcı siyah boyayla kontrast oluşturan çok sayıda krom vurguya sahip. Önde, ızgara, oldukça karmaşık LED grafiklere sahip büyük farlar ve ayrıca muhafazakar bir şekilde birbirine bağlı tampon hava girişleri ile çevrili ve daha alçak konumlandırılmış. Alçak profil, 2015 VW C Coupé GTE'ye benzer bir karakter çizgisiyle bol miktarda Audi A8 havasına sahip. Arkada VW, minimalist tampondaki tanıdık stil ipuçları ve Audi A6'yı biraz anımsatan bir çift LED arka lamba ile güvenli bir şekilde oynamış.

Phaeton D2'nin iç tasarımı, yüksek kaliteli malzemeler ve yüksek teknoloji özellikleriyle daha etkileyici. Vurgulanan ise, 2018'de VW Touareg'in "Innovision Kokpiti" olarak piyasaya sürülen kavisli ekran olmuş. Ayrıca dijital bir gösterge paneli, konsolda, kapılar ve direksiyon simidi üzerinde ahşap vurgular, beyaz renkli deri ve koltuk döşemesinde süslü bir desen görebiliyoruz.

Phaeton D2, Audi A8 ve VW Touareg dahil olmak üzere VW Grubundaki sayısız modelin temelini oluşturan MLB mimarisi üzerine inşa edildi. VW, güç aktarma organları hakkında ayrıntı vermedi, ancak geliştirmenin zamanlaması göz önüne alındığında, plug-in hibrit versiyonların planlarda olduğundan eminiz. İlginç bir şekilde, MLB platformunu temel alan bir başka VW rozetli sedan olan Phideon, 2016'da Çin'de tanıtıldı ve 2020'de makyajlandıktan sonra satışta kalmaya devam ediyor. Ancak bu, resimdeki prototipten daha az lüks görünümlü ve kesinlikle daha ucuz.

Şu anda Volkswagen Design'ın başkanı olan Jozef Kaba?, Phaeton D2 hakkında şunları söyledi: “Otomobil hala çok çekici bir görünüme ve güzel oranlara sahip ve somut yüksek kalitesi ve değeri ile etkiliyor”. Daha önce piyasaya sürülmemiş bir tasarımı görmek ne kadar havalı olsa da, prototipin orijinalin yoldaki duruşuyla en azından bizim gözümüzde uyuşmadığını kabul etmeliyiz.
 

Başarısızlığa Mahkum, Para Kaybeden Bir Proje

Phaeton 2002'de tanıtıldı ve 2016'da üretimden kaldırılmadan önce 2007 ile 2014 arasında dört güncelleme / makyaj aldı. Dresden'de “şeffaf fabrika” olarak da bilinen Gläserne Manufaktur'da üretildi. Phaeton, görkemli W12, geleneksel olmayan V10 TDI ve daha yaygın V8, V6 ve V6 TDI dahil olmak üzere çeşitli motorlarla sunuldu. Güç, otomatik şanzıman aracılığıyla ya ön ya da dört tekerleğe gönderildi. Diğer özellikler arasında adaptif sönümlemeli standart pnömatik süspansiyon, alüminyum gövde panelleri, kabin içindeki birinci sınıf malzemeler ve o yılların standartlarına uygun yüksek teknoloji ekipmanları yer aldı.



Genel olarak, Phaeton, Ferdinand Piëch'in lüks pazarına girme tutkusu tarafından dikte edilen Volkswagen için para kaybettiren bir projeydi. Satışlar, hedef kitlenin bir Polo ile rozetini paylaşan lüks bir sedan sürmeye hevesli olmamasıyla asla yükselmezken, otomobil üreticisi, üretimi durdurulan amiral gemisini Touareg ve Arteon gibi premium modellerin önünü açtığı için övüyor.

Son Güncelleme : 07 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo