Dacia, Avrupa’da Binek Araç Satışlarında Büyümesini Sürdürüyor

Ototeknikveri     12 Temmuz 2022 02:36

Dacia , Haziran 2022 sonu itibariyle 277.885 satış adedi ile 2021'in ilk yarısına göre satışlarını %5,9 arttırdı. Bu başarı, Dacia'yı Avrupa binek otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki en büyük 20 marka arasında büyüme gösteren tek Avrupalı marka yapıyor.

Dacia, Avrupa’da Binek Araç Satışlarında Büyümesini Sürdürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dacia'nın satış adetleri, bir önceki yıla göre %5,9 artışla 277.885 adede ulaştı. Dacia, %14,6 daralan pazar ortamında pazar payını 0,8 puan artırarak %3,9'a yükseltti.

 

Dacia'nın büyüme performansı yeni ürünlerin başarısını da pekiştiriyor. Dacia, 2022'nin ilk yarısında Avrupa perakende binek otomobil pazarında en çok satış adedine ulaşan 3. marka konumunda bulunuyor.

 

Dacia, Fransa (2.), Romanya (1.), İtalya (3.), Portekiz (1.), Polonya (3.), Hırvatistan (3.), Çek Cumhuriyeti (3.) ve Macaristan (3.) olmak üzere perakende binek otomobil satışlarında podyumda yer alarak, başarısını gösteriyor.  İspanya (4.) ve Belçika'da (4.) ise podyuma çıkmaya çok yakın bir performans sergiliyor1. Dacia, 2021'in ilk yarısına kıyasla, Almanya'da perakende binek otomobil pazarında en iyi 2. büyümeyi kaydetti. Dacia, Avrupa dışında Fas'ta da liderliğini sürdürüyor.

 

Dacia Spring ve fabrika çıkışlı LPG modellerinin (ECO-G, %10'a kadar daha az CO2 emisyonu) siparişleri, tüm siparişlerin neredeyse yarısını oluşturuyor (Fas hariç, Dacia siparişlerinin %48'i). Satışlar içindeki oranı 2021'in ilk yarısına göre 7 puan artış kaydediyor.


Dacia, Pazarlama, Satış ve Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Martinet, “Dacia satışlarının, otomotiv sektöründeki şartlara rağmen artış gösteriyor olması, Dacia’nın karşılığını en iyi veren ürünleri sunma iddiasını teyit ediyor. Elektrikli Spring ve LPG'li ECO-G versiyonları, 2022'nin ilk yarısında tüm siparişlerin neredeyse yarısını oluşturuyor’’ dedi.

Son Güncelleme : 12 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo