Makyajlı 2024 BMW Z4 İlk Kez Görüntülendi

Ototeknikveri     14 Temmuz 2022 02:56

BMW, casus fotoğrafçılar tarafından ortaya çıkarılan bu kamufle edilmiş bir Z4 prototipinin kanıtladığı gibi, iki kişilik roadster'ının hafifçe güncellenmiş bir versiyonu üzerinde çalışıyor.

Makyajlı 2024 BMW Z4 İlk Kez Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW Z4 G29 ilk olarak 2018'de tanıtıldı, yani çok yakında dört yaşında olacak. Bu nedenle, 2023, Bavyeralı otomobil üreticisinin tasarım güncellemelerinden ziyade yeni teknolojiye odaklanması beklenen bir makyajı ortaya çıkarması için muhtemelen doğru zaman.



Z4 prototipinin gövdesi tamamen kamuflaj ile kaplandı, ancak tampondaki çizgiler mevcut Z4 ile neredeyse aynı görünüyor. Girişlerdeki kaplama biraz farklı görünüyor, ancak bu ızgara kapağının altında birkaç değişiklik saklanıyor olabilir. Bir başka olasılık da BMW'nin farlardaki LED grafiklerini, üretim birimlerinin daha sonra geliştirme sürecinde ortaya çıkmasıyla değiştirmesi.



Arka tarafa geçerken, tasarımcılar neredeyse hiçbir şey değiştirmemişler. Difüzör kaplaması ve çift egzoz çıkışı bile mevcut modelden alınmış. Yine, BMW daha sonra küçük değişiklikler yapabilir, ancak kesin olan bir şey var; üçüncü nesil Z4 anında tanınabilir olacak.



Kabin içinde daha önemli güncellemeler bekleniyor. BMW yakın zamanda Z4'e dijital gösterge paneli de dahil olmak üzere daha fazla standart donanım sunarken, makyajlı versiyon, kademeli olarak tüm BMW serisinde yerini bulan Kavisli Ekran'dan faydalanabilir. Tek bir panelde 12,3 inçlik bir dijital gösterge paneli ve 14,9 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı içeriyor ve bu da roadster'ın içinde oldukça tuhaf görünecek. Yine de, yeni otomobil alıcıları için önemli bir özellik olan teknoloji ve bağlantı özellikleri açısından Z4'ü rakibi Mercedes-AMG SL 43'e yaklaştıracak.



Güç aktarma organlarına gelince, altı ileri manuel şanzıman seçeneğinin M40i amiral gemisine geri döneceği söylentileriyle mevcut serinin devam etmesini bekliyoruz. Aynı güncelleme yakın zamanda BMW Z4 ile yakından ilişkili olan Toyota GR Supra'ya da sunuldu.



Her halükarda, makyajlı Z4, en azından bu on yılda, doğrudan rakibi olan Mercedes-Benz SLC / SLK'nın kaderini takiben, türünün son örneği olabilir. Roadster satışları, yeni bir neslin geliştirme maliyetlerini haklı çıkaracak kadar yüksek değil ve tek umut, başka bir otomobil üreticisiyle ortaklık kurmak. BMW, tamamen yeni bir dördüncü nesil Z4'e yeşil ışık yakmaya karar verirse, 2030 yılına kadar Avrupa pazarındaki sıfır emisyon düzenlemelerinin belirlediği tamamen elektrikli bir roadster'dan bahsediyor olacağız.

Son Güncelleme : 14 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo