Honda ZR-V, Japonya'da Hibrit Seçeneğiyle Tanıtıldı

Ototeknikveri     14 Temmuz 2022 07:21

Honda, Çin'e özel ZR-V ve ABD'ye özel HR-V'nin biraz daha şık bir versiyonu olan yeni ZR-V'yi Japonya'da tanıttı. Görsel ince ayarların yanı sıra Japon ZR-V, yakın gelecekte Avrupa'ya ulaşması beklenen hibrit bir dört çekişli güç aktarma organı ile e:HEV formunda da mevcut.

Honda ZR-V, Japonya'da Hibrit Seçeneğiyle Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tahmin edilebileceği gibi, Japon ZR-V, donanımdaki bazı değişiklikler dışında kardeşlerine çok benziyor. En çarpıcı fark, gövde rengiyle daha uygun bir görünüm için siyah süslemeyi ortadan kaldıran ön tampon. Izgara ayrıca petek deseninin yerini alan dikey yarıklar ile yeni bir stil benimsiyor.
 

Benzer şekilde, çamurluk davlumbazları, yan marşpiyeler ve arka tampon üzerindeki kaplama gövde renginde ve arka muhafazada çift egzoz borusu bulunan alüminyum tarzı bir eklenti görülüyor. Honda amblemi, bagaj kapağındaki e:HEV amblemi ile birlikte elektrikli güç aktarma organına işaret eden mavi vurgulara sahip.
 

İçeride tasarım, entegre klima menfezleri, fiziksel klima kontrolleri, bağımsız bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ve dijital gösterge paneli dahil olmak üzere ABD'ye özel HR-V ile aynı. Ancak Japon alıcılar, merkez tünelde eski CR-V e:HEV'e benzer düğmelere sahip otomatik şanzıman için yeni bir tasarım ve daha kaliteli bir atmosfer yaratan döşeme için farklı seçenekler elde ediyor.


Her Zaman Dört Çekiş ile Birlikte Hibrit ve Benzin Seçenekleri

Daha da önemlisi, yeni ZR-V 2.0 litrelik bir motor, bir elektrikli CVT ve iki elektrik motorunu birleştiren bir dört çekişli hibrit sistem ile sunuluyor. Honda ayrıntılı özellikleri açıklamadı ancak benzer bir 2.0 litrelik hibrit güç aktarma organı, yalnızca ön çekişli sisteme özel Civic e:HEV'de bulunuyor ve toplam 181 hp (135 kW / 184 PS) güç sunuyor. Elektrikli seçeneği bir kenara bırakırsak, aynı zamanda dört tekerleğe de güç gönderen bir CVT şanzımanla eşleştirilmiş turboşarjlı 1.5 litrelik motora sahip, yalnızca yanmalı motora özel bir model de var.



Özel web sitesine göre Honda, bu sonbaharda Japonya'da piyasaya sürülmesinden önce Eylül ayında ZR-V için ön sipariş almaya başlayacak. Önümüzdeki aylarda model hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz, Avrupa'daki ilk çıkışı muhtemelen yakında. Diğer pazarların aksine Avrupalılar, Honda'nın geri kalanında olduğu gibi yalnızca e:HEV varyantını alacak.

Son Güncelleme : 14 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo