Toyota, Japonya'da Estate ve SUV Dahil Dört Farklı Gövde Stiliyle Yeni Crown Serisini Piyasaya Sürüyor

Ototeknikveri     15 Temmuz 2022 02:55

Kuzey Amerika için duyurulan crossover sedan 2023 Crown, Toyota'nın otomobilin Japonya'daki sunumunda farklı gövde tarzlarında üç ek modelle genişletilmiş bir ürün yelpazesinin önizlemesini yaptığı için yeniden canlandırılan serinin tek modeli değil. Yeni Crown Serisinin dört üyesi de sonunda yaklaşık "40 ülke ve bölgede" satılacak, ancak Toyota pazar bulunabilirliği hakkında özel bilgi sağlamadı.

Toyota, Japonya'da Estate ve SUV Dahil Dört Farklı Gövde Stiliyle Yeni Crown Serisini Piyasaya Sürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, 2022 Sonbaharında Japonya'da ve 2022'nin sonlarında ABD pazarında ilk kez crossover'lar ve sedanlar arasındaki sınırları bulanıklaştıracak olan Crown "Crossover Type"ın yanı sıra bir Sports Type (SUV), bir Sedan Type (geleneksel sedan) ve Muhtemelen konsept şeklinde görünen bir Estate Type (büyük SUV) modellerini çıkartacak.



Toyota'ya göre Sports Type "sportif bir sürüş deneyimi sunuyor", Sedan Type "şoförlerin ihtiyaçlarını karşılıyor" ve Estate Type ise "geniş sürüş alanına sahip işlevsel bir SUV". Sports Type tanıdık geliyorsa, bunun nedeni geçen yıl kendisini Toyota Crossover EV konsepti olarak görmemiz, ancak geri kalanı ilk kez gösteriliyor. Sedan Type'a gelince, önceki nesil Crown'un doğrudan yerine geçen geleneksel üç kutulu bir siluetle birlikte geliyor.



ABD'ye özel 2023 Toyota Crown'da olduğu gibi, diğer pazarlarda Toyota amblemi ile değiştirilip değiştirilmeyeceğinden emin olamasak da dört araçta Crown rozetleri bulunuyor. Öndeki ince ızgaralarla birleşen tam LED ışıklar, sportif tampon girişleri, büyük çaplı tekerlekler ve şekillendirilmiş gövdeler ile bZ serisinden tasarım ipuçlarını da bütünleştiriyorlar. Camlar, daha sonra açılacak olan iç kısmı gizleyecek şekilde tamamen renkli.



Japon otomobil üreticisi, sunumda ayrıntıları verilen JDM'ye özel Crown Crossover Type'ın ötesinde, Toyota serisinin geri kalanıyla aynı TNGA platformunu temel alacak diğer modeller hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmadı. Crown ailesinin önümüzdeki aylarda Japonya'dan başlayarak piyasaya sürülmesini bekliyoruz.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo