Mini Cooper SE Convertible: Meraklılar İçin Üretilmiş Tek Seferlik Bir Elektrikli Otomobil

Ototeknikveri     15 Temmuz 2022 03:42

Mini Cooper SE Convertible ve üretim hattına girmeye hazır görünse de, otomobil üreticisi bunun Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir etkinlikte sergilenecek tek seferlik bir çalışma olduğunu belirtiyor.

Mini Cooper SE Convertible: Meraklılar İçin Üretilmiş Tek Seferlik Bir Elektrikli Otomobil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Küçük otomobil segmentinde tamamen elektrikli aktarma organlarına sahip dünyanın tek premium üstü açılır otomobili” olarak pazarlanan Cooper SE Convertible, normal Cooper S Convertible'ı temel alıyor, yani aynı boyutlara sahip ve 3863 mm uzunluğunda, 1727 mm genişliğinde, 2495 mm yüksekliğe ve 2495 mm aks mesafesine sahip.



Mini daha sonra Cabrio'nun güç aktarma organı için Cooper SE'ye döndü. Bu nedenle, 181 hp güç sağlayan bir elektrik motoruyla ve 32,6 kWh pil paketiyle çalıştırılıyor. İngiliz otomobil üreticisi, 100 km/s hıza 7,7 saniyede ulaşabileceğini, bunun da Cooper SE'nin alıcılara sunduğu 6,9 saniyeden biraz daha yavaş olduğunu söylüyor. Mini, tek bir şarjla 230 km'ye kadar seyahat edebileceğini ekliyor.

 

Cooper SE Cabrio'nun kumaş tentesi tamamen elektrikli ve 18 saniyeden kısa sürede ve 30 km/sa hıza kadar açılıp kapatılabiliyor.



Tek seferlik model, şu anda Burlington, Vermont'tan Güney Carolina'daki Greenville-Spartanburg'a uzanan dokuz günlük bir yolculuk olan Mini Takes the States etkinliğinde halka gösterilecek.



MINI'den yapılan açıklamada, "Bu tek seferlik çalışma ile firma markanın kendine özgü açık hava sürüş eğlencesinin sürekli büyüyen hayran topluluğuna hitap ediyor ve aynı zamanda küresel araç pazarını başka bir segmentle – sürdürülebilir, şeffaf ve anlaşılır bir şekilde – heyecanlandırıyor” denildi.



Mini, Cooper SE Convertible'ın bir üretim modelinin çıkıp çıkmayacağına dair bir bilgi vermedi.

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo