Rimac Daha Fazla Enerji Yoğun Pil Paketleri Üzerinde Çalışıyor

Ototeknikveri     18 Temmuz 2022 01:12

Rimac, gelecekteki pil paketlerinin enerji yoğunluğunu artırmak için 46 mm çapında daha büyük silindirik hücreler kullanacak yeni bir pil modülü üzerinde çalışıyor.

Rimac Daha Fazla Enerji Yoğun Pil Paketleri Üzerinde Çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rimac Technology'nin araştırma ve ileri mühendislik başkanı Wasim Sarwar Dilov, Auto News Europe ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Hırvat şirketin otomobilin gövdesinin bir parçasını oluşturan yapısal pil paketleri üzerinde çalıştığını açıkladı. Rimac ayrıca, hücrelerin bir paketin toplam kütlesinin yüzde 75'ini oluşturmasını amaçladığı anlamına gelen "hücreden pakete dönüşüm verimliliğini" de geliştirmek istiyor.



Bunu perspektife koymak gerekirse, Porsche Taycan'ın hücreleri paketin kütlesinin yüzde 63'ünü oluştururken, Tesla Model 3 bunu yüzde 64'e çıkarıyor ve Rimac Nevera şu anda yüzde 67'de oturuyor.



Tesla, geliştirilmiş enerji yoğunluğu nedeniyle 46 mm çapında silindirik hücreleri tanıtan ilk şirket oldu. Tesla'nın hücreleri 80 mm boyunda ancak Dilov, Rimac'ın hücrelerinin uygulamalarına bağlı olarak farklı yüksekliklerde olacağını söylüyor.



Rimac'ın yeni bileşen kolu için büyüme hedefleri, 2023'te 40.000'den az olmayan pil paketi ve 2028'de 200.000'den az olmayan pil paketi tedarik ettiğini görecek. Dilov, şirketin şu anda yeni paketinin hücrelerini tedarik etmek için üç pil üreticisiyle görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.



Yönetici, "Önceden elimizden gelen en iyi hücreleri bulmaya çalıştık. Birkaç yüz araba için hücre almaya çalışıyorsanız, bunu yapabilirsiniz. Artık yüz binlerce ünite hacmine önemli ölçüde yükselirken, farklı bir çağdayız." dedi.



Rimac, pil paketlerinin donanımını iyileştirmeye çalışırken Dilov, onu rakiplerinden gerçekten farklı kılanın şirketin yazılımı olduğunu söylüyor.



Dilov, Auto News Europe'a “Donanımımız harika, ancak birçok donanım da öyle. Ancak yazılımımızla, herhangi bir hücreden rakiplerimizden daha fazla performans elde edebiliyoruz.” diye konuştu.

Son Güncelleme : 18 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo