Güncellenen 2022 Kia XCeed, MHEV Teknolojisine, Yeni GT-Line Donanımına ve 201 HP Motor Seçeneğine Sahip Oldu

Ototeknikveri     18 Temmuz 2022 02:22

Kia, 2022 XCeed crossover'ına orta yaş makyajı yaptı, stili keskinleştirdi, yarı hibrit teknolojisini genişletti ve serinin en üstüne daha güçlü bir GT-Line donanım seviyesi ekledi.

Güncellenen 2022 Kia XCeed, MHEV Teknolojisine, Yeni GT-Line Donanımına ve 201 HP Motor Seçeneğine Sahip Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ceed hatchback'in yüksek binişli versiyonu, yeni LED farlar ve tamponlar ile ona biraz daha karamsar bir görünüm veren daraltılmış bir ızgara sayesinde daha agresif bir yüz kazanıyor. Arkadaki LED'ler, parlak siyah difüzör ve başka hiçbir Ceed modelinde bulamayacağınız isteğe bağlı 18 inç jantlar (16s standarttır) gibi yeni. XCeed ayrıca, geçen yıl makyajlandıklarında Ceed ve Proceed'in yaptığı gibi, marka adını heceleyen harfler için eski Kia kaput burun rozetini de atıyor.



Ancak yeni GT-Line kaplaması, daha ince bir ızgara çerçevesi ve önde daha belirgin tampon hava girişleri, kemerlerin altında benzersiz 18 inç tekerlekler ve altıgen LED ışıklar ve arkada gövde rengi difüzör ile daha da ileri gidiyor. Düz tabanlı direksiyon simidi, siyah tavan döşemesi, delikli deri vites kolu ve sportif GT-Line koltuklar dahil GT'ye özgü daha fazla değişiklik var.



XCeed GT Line, yüksek katlı bir hot hatch'ten çok bir donanım yükseltmesi olarak sunulurken, en azından yeni keşfedilen görsel havayı desteklemek için ekstra bir güç artışı sağlıyor. XCeed serisinin geri kalanı için motor seçenekleri, 158 hp (160 PS) 1.5 litrelik T-GDi dört silindirli motorla en üst seviyeye çıkıyor, ancak yeni GT-Line crossover aynı 201 hp (204 PS), 265 Nm 1.6, Ceed ve Proceed GT hot hatch'lere takıldı. Yedi vitesli çift kavramalı şanzımanla eşleştirilen ve yalnızca ön tekerlekleri hareket ettiren daha büyük motor, 7,5 saniyede sıfırdan 100 km/sa hıza ulaşıyor.



Şimdi MHEV teknolojisi ile donatılmış 118 hp (120 PS) / 172 Nm 1.0 litrelik T-GDI veya 134 hp (136 PS) 320 Nm yarı hibrit dizel ve yedi vitesli direksiyondan geçişli şanzıman seçenekleri de var. MHEV dizelin altı vitesli manuel versiyonunu seçersek 40 Nm tork kaybediyoruz ancak elektronik debriyajlı iMT manuel ile yakıttan tasarruf edebiliyoruz.



2022 yılında olduğumuz için doğal olarak tam bir hibrit seçeneği de var. Geçen yılki otomobilden devralınan bu sistem, 1,6 litrelik içten yanmalı motoru bir elektrik motoruyla birleştirerek, altı vitesli çift debriyajlı şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere 139 hp (141 PS) güç çıkışı ve 265 Nm tork gönderiyor. Batarya 8,9 kWh'de oldukça küçük, bu nedenle elektrikli menzil yalnızca 48 km ancak Kia, yaklaşık 60 km sıfır emisyonlu şehir içi sürüşü sağlaması gerektiğini söylüyor.



İç mekan değişiklikleri çoğunlukla bağlantıdaki iyileştirmelerle sınırlı; Google ve Apple takvim entegrasyonunu getiren ve sürücülerin yolculukları önceden planlamalarına ve akıllı telefonlarından araca navigasyon verilerini göndermelerine veya akıllı telefonlarını kullanarak yerini bulmak için kullanmalarına olanak tanıyan Kia Connect'in en son sürümünün eklenmesi öne çıkıyor. Araç sahipleri arabalarını, uzun süreli büyük bir havaalanı otoparkında nerede bıraktıklarını unuturlarsa bu özellik işe yarayacak. Ayrıca ön ve arka yolcular için USB-C şarj bağlantı noktalarına da sahip oluyorsunuz.



Pazara bağlı olarak, giriş seviyesi otomobiller, hafif 5,0 inç ekrana sahip bir DAB radyo ile birlikte geliyor ve orta sınıf sürümler, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay özellikli 8.0 inç dokunmatik ekrana sahip. En üst düzey modellerde ise Bluetooth çoklu bağlantıya sahip 10,25 inç bilgi-eğlence sistemi ve iki kişinin aynı anda telefonlarını bağlamasına olanak tanıyan 12,3 inç dijital enstrüman paketi bulunuyor. Yeni XCeed'de güvenlik sistemleri koleksiyonu, "güvenli bölgelerde" ve virajlardan önce araç hızını otomatik olarak azaltmak için hız sınırları hakkında navigasyon verilerini kullanan navigasyon destekli hız sabitleyicinin eklenmesiyle iyileştirildi.



XCeed, Ceed hatch platformundan alınmış ve 2650 mm aks uzunluğu ile ön kapıları paylaşıyor olsa da, konforu sağlamak için daha yumuşak süspansiyon üzerinde duruyor ve ek 1,7 inç yerden yükseklik sağlıyor. Ancak dört tekerlekten çekiş seçeneği bulunmaması ve maksimum 184 mm açıklığı ile XCeed, kesinlikle bir arazi aracı gibi görünse de tam olarak öyle davranmıyor diyebiliriz.



Güncellenen XCeed'in Slovakya tesisindeki üretimi bu yaz başlıyor ve Avrupa satışları Eylül'de başlıyor. Ancak önceki XCeed'de olduğu gibi bu da Amerika'ya gelmeyecek bir Kia.

Son Güncelleme : 18 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo