Avrupa'daki Dizel Motorlu Toyota Modellerine HVO100 Fosilsiz Yakıt

Ototeknikveri     01 Ağustos 2022 03:48

Toyota, 2023'ün ilk çeyreğinden itibaren Batı Avrupa'daki dizel motorlu Land Cruiser ve Hilux'un yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan üretilen fosilsiz bir yakıt olan HVO100 ile uyumlu hale getirileceğini duyurdu.

Avrupa'daki Dizel Motorlu Toyota Modellerine HVO100 Fosilsiz Yakıt
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Cruiser 150 Serisi merdiven şasili SUV ve Hilux pikap – resimdeki GR Sport versiyonu dahil – halihazırda HVO100 yakıtla uyumlu olan Stellantis tabanlı Proace hafif ticari araç ailesine katılacak.



Konuya aşina olmayanlar için HVO100 adı "hidratlı bitkisel yağ" anlamına geliyor; bu, bitkisel yağlar (hurma, kolza tohumu) veya atık yemeklik yağlardan üretilebileceği anlamını taşıyor. Yine de, parafinik dizel için EN 15940 Avrupa kalite standardını karşılarken, normal dizelden daha yüksek setan sayısına ve daha düşük kükürt/aromatik içeriğine sahip.



Dizel motorunun dizelden daha az yoğun olan HVO100 ile uyumlu olması için Toyota, yakıt hacmini artırmak için yakıt enjeksiyon sisteminde ayarlamalar yaptı. Otomobil üreticisi, HVO100 kullanmanın "müşteri için herhangi bir özel işlem gerektirmediğini" ve "aracın standart dizelle çalışma yeteneğini etkilemediğini" öne sürüyor. Bununla birlikte, Toyota sayıları belirtmemiş olsa da, maksimum motor çıkışında mütevazı bir artış sağlıyor.



Birisinin bu fosilsiz dizel yakıtı nerede bulabileceğini merak ediyorsanız, Avrupa'da, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Norveç ve İsveç'teki benzin istasyonlarında HVO100 sağlayan yaklaşık 1000 yakıt pompası zaten var. Toyota, daha fazla aracın HVO100 ile uyumlu olacağından, üretimin mevcut yılda 4 milyon tondan 2030 yılına kadar yılda 15,5 milyon tona çıkacağına inanıyor.



Elektrifikasyon stratejisinin yanı sıra Toyota ve diğer Japon otomobil üreticileri, içten yanmalı motoru daha uzun süre canlı tutmak için alternatif yakıtları test etme konusunda oldukça aktifler. Toyota, gelecekte üretim araçları tarafından potansiyel olarak kullanılmaya başlanabilecek hidrojenle çalışan motorları ve karbon nötr yakıtları test etmek için deneysel yarış arabaları kullanıyor.

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo