Bir Sonraki Audi RS3 Roket Gibi Hızlanacak

Ototeknikveri     01 Ağustos 2022 04:10

2022 Audi RS3, segmentindeki en çekici otomobillerden birisi ve kalbinde beş silindirli bir motor bulunuyor. Yeni bir habere göre, bir tane almanın tam zamanı çünkü yakında yerini başka bir modele bırakacak. Yerine, sıfırdan 100 km/s hıza dört saniyeden daha kısa sürede fırlayacak tamamen elektrikli, dört tekerlekten çekişli, roket gibi bir otomobil gelecek.

Bir Sonraki Audi RS3 Roket Gibi Hızlanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu haber bize, Audi'deki kaynakların A3'ün yeni nesli için tam elektrifikasyona geçişi doğruladığını iddia eden Autocar'daki kişilerden geliyor. Bu arabanın 2027'de İngiltere'ye gelmesi planlanıyor ve daha sportif versiyonları olan S3 ve RS3 de elektrikli olacak.



Ailedeki temel modeller arkadan çekişli olacağından önden çekiş de geçmişte kalacak. Dört tekerlekten çekiş de mevcut olacak ve RS3'te standart bir özellik olacağını söylemeye gerek yok. Haber, Audi'nin çift motor kurulumu ve bir tür tork vektörü kullanacağını gösteriyor.


Mevcut 2022 RS3, 401 hp (299 kW) güç çıkışı ve 500 Nm tork geliştiriyor. Quattro dört çekiş sistemi ve hileli arka diferansiyel ile eşleştirildiğinde, sıfırdan 100 km/s hıza 3,6 saniye gibi çok etkileyici bir sürede çıkabiliyor. Elektrikli model, daha iyi olmasa da benzer bir zaman sunacaktır.



A3 ailesi, VW Group'un 800V elektrikli mimarisini kolaylaştırmak için tasarlanan Ölçeklenebilir Sistemler Platformu (SSP) üzerine inşa edilecek. Bu nedenle, sadece 10 dakikalık şarj süresinde yaklaşık 130 km değerinde menzil ekleyebilecek. Bu, Volkswagen ID.4 gibi araçlarda bulunan 400V'luk bir sistemde bulunandan çok daha hızlı.



Haber ayrıca yeni A3'ün eski yanmalı motorlu modelinden biraz daha büyük olacağını ve hem sedan hem de hatchback versiyonlarının muhtemel olduğunu söylüyor. Elektrikli bir RS3'ün neler yapabileceğini görmek için heyecanlı mısınız yoksa mevcut modelin karizmatik beş silindirini mi tercih edersiniz?

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo