2024 Honda Accord Hakkında Bildiğimiz Diğer Her Şey

Ototeknikveri     01 Ağustos 2022 07:47

Crossover'ların ve SUV'lerin her şeye hükmettiği bir dünyada, bazı sedanların hala geçerli olması iç açıcı. Honda'nın durumunda, uzun süredir hizmet veren Accord, on birinci nesline girmek üzere ve sona yaklaşıyor olmasından endişe ediliyor.

2024 Honda Accord Hakkında Bildiğimiz Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğrafları ve sızdırılan patent görüntülerini gördüğümüz için şanslıyız, ancak Honda'nın bir sonraki büyük bahsinden başka ne bekleyebiliriz? Açıklayıcı bir ilk bakış atalım.

İlk bakışta birkaç not: önceki Accord'daki sert noktaların çoğu devam ediyor, bu nedenle oranlar ve tavan çizgisi dikkatli gözlemciler için deja vu olacak. Diğeri, gösterişli selefine kıyasla görsel olarak kısıtlanmış olması. Bunun için Honda'nın yeni tasarım yönünü suçlayın, ancak bu kısıtlama yeni Civic ve CR-V'de de belirgin.

Anahtar ayrıntılar? Pekala, ön kısımda daha ince LED farlar ve ikizkenar yamuk şeklinde bir ızgara yer alıyor. Başka yerlerde, sorunsuz sac kaplama, bir fastback silueti ve tam genişlikte bir LED arka lamba grubu var. Bagaj kapağının ince bir dudağı var ve egzoz alt tamponun arkasına gizlenmiş görünüyor.
 

Kokpit Konforları

Accord'un yukarıda resmedilen yeni 2023 CR-V ile benzer bir iç tasarıma sahip olacağına inanılıyor.

Dış kısım gibi, iç mekanın da Honda'nın yukarıda gösterilen 2023 CR-V ve Civic gibi en yeni modellerine benzer bir stil benimseyecek, her ikisi de genişletilmiş hava menfezleri için bir petek kaplamaya sahip olan ve bir gösterge panelinin üstünde oturan büyük dokunmatik ekran alıyor.

Daha yüksek kaliteli malzemeler ve gelişmiş teknoloji baştan sona öne çıkacak. Accord, önceki nesil ile aynı mimariyi kullandığından, kullanıcı alanında yalnızca küçük iyileştirmeler bekleyin.

Kabinin öne çıkan özellikleri arasında dijital gösterge paneli, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay özellikli 9 inç dokunmatik ekran, kablosuz akıllı telefon şarjı ve Bose ses sistemi yer alıyor. Sürücü dikkat monitörü, trafik işareti tanıma, çevre görüş monitörü, uyarlanabilir hız sabitleyici ve şerit tutma yardımı dahil olmak üzere eksiksiz bir sürücü yardımı özellikleri paketi de sunulacak.
 

Güçlendirilmiş Yardım

Akaryakıt fiyatlarının tavan yapması nedeniyle Accord alıcıları, hibridizasyonun ürün yelpazesinde yer almasından memnun olacak.



Muhtemelen tamamen yeni CR-V ile paylaşılacak olan benzinli-elektrikli kurulumda, biri tahrik için diğeri rejenerasyon için olmak üzere iki elektrik motoruyla eşleştirilmiş 2.0 litrelik sıralı dörtlü bir motor bulunacak. Sistem, 204 hp (152kW) güç çıkışı ve 333 Nm tork üreterek ön tekerleklere güç gönderirken, Accord'un biraz daha güçlü bir versiyon aldığını görebiliriz.


Diğer aktarma organları seçenekleri arasında muhtemelen 190 hp'nin üzerinde güçle revize edilmiş olsa da turboşarjlı 1.5 litrelik ve en az 252 hp'lik 10 vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş turbo 2.0 litrelik dört silindirli bir turbo yer alacak.


 

Rakipler ve Lansman

Accord'un ana rakipleri, Toyota'nın en çok satan Camry'si, Nissan Altima ve Hyundai'nin Sonata'sını içeriyor.

Resmi bir tanıtım tarihi henüz açıklanmadı; bununla birlikte, 2022'nin sonundan hemen önce veya 2024 modeli olarak gelecek yılın başlarında piyasaya sürülme ihtimali var, ancak Honda'nın 2023MY olarak satması da mümkün.

Not: Bu haber, CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes tarafından Honda'nın resmi patent başvurularına ve istihbarata dayalı olarak yapılmış bağımsız illüstrasyonları içerir. Çizimler Honda ile ilişkili değildir veya Honda tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo