Almanya'nın e.GO Mobile'ı 913 Milyon Dolar Değerlemeyle Halka Açıldı

Ototeknikveri     02 Ağustos 2022 02:30

Alman elektrikli araç girişimi Next.e.GO Mobile, şirkete 913 milyon dolar değer biçen bir anlaşmayla halka açılıyor.

Almanya'nın e.GO Mobile'ı 913 Milyon Dolar Değerlemeyle Halka Açıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Anlaşma, Next.e.GO Mobile'ın özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) Athena Consumer Acquisition Corp ile birleşmesini sağlayacak. Anlaşma, otomobil üreticisine Athena'dan 235 milyon dolar ve 50 milyon dolar krediden oluşan yaklaşık 285 milyon dolar gelir sağlayacak. Para, operasyonları ve büyümeyi finanse etmek için kullanılacak.



Küçük şirket, radarımıza ilk kez 2018'in sonlarında, tamamen elektrikli Life şehir otomobilinin önizlemesini yaptıktan sonra takılmıştı. e.GO ayrıca Volkswagen Grubu'nun MEB platformunu gelecekteki modeller için kullanmak üzere bir tedarik anlaşması imzaladı.


e.GO Life, Akıllı bir arabaya benzer oranlara sahip olsa da, dört kişilik ve alüminyum profillerden yapılmış bir uzay şasiye sahip. Güç, giriş seviyesi Life 20 versiyonunda 27 hp'lik bir elektrik motorunu çalıştıran 14,9 kWh pil paketinden geliyor. Bu versiyon, tek bir şarjla 121 km seyahat edebiliyor. Life 40 ve Life 60 çeşitleri de mevcut.



Mayıs ayında, e.GO en son modelini e.wave x şeklinde tanıttı. Life'ı temel alıyor ancak yeniden tasarlanmış tamponlar, geniş tekerlek kemerleri, 18 inç jantlar ve tavan rayları ile biraz daha agresif bir "crossover" versiyonu.



e.wave x'e güç sağlayan, arka tekerlekleri tahrik eden 107 hp'lik tek bir elektrik motoru. Ayrıca, WLTP şehir döngüsü boyunca tek şarjda 240 km menzil sağlayan yükseltilmiş bir pil takımı ile donatılmış. Bu pil takımı ayrıca 11 kW şarjı da destekliyor.



e.wave x'in anahtarlarını almak isteyenler, yılın sonuna doğru ilk teslimatlar başlamadan önce rezervasyon yaptırarak bunu yapabilirler. Almanya fiyatları 24.990 €'dan (26.427 $) başlıyor.

Son Güncelleme : 02 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo