YENİ VW PASSAT, KASIM'DA AVRUPA PAZARINA ÇIKMAYA BAŞLIYOR

Ototeknikveri     06 Ekim 2014 07:35

Temmuz ayında resmi tanıtımı gerçekleştirilen ve Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenen yeni VW 2015 Passat, Kasım ayından itibaren Avrupa pazarına sunulmaya başlanacak.

YENİ VW PASSAT, KASIM'DA AVRUPA PAZARINA ÇIKMAYA BAŞLIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, 1973 yılından bu yana yaklaşık 22 milyonluk satış rakamına ulaşan ve 2013 yılında toplam 1.1 milyon adet satılan Passat, modelinin, yeni jenerasyonunu yollara çıkarmaya hazırlanıyor. İlk olarak Kasım ayında Almanya'da yollara çıkacak olan yeni Passatbir kaç hafta içerisinde ise Avrupa Birliği üyesi ülkelerde satışa çıkacak. Diğer uluslararası pazarlar ve 2015 yılı içerisinde sağdan direksiyonlu versiyonun geliştirilmesi ile yeni Passat'ın tüm ülkelerde yer alması sağlanacak. Ülkemize geliş tarihi henüz netlik kazanmasa da, yeni model yılı ile birlikte Şubat - Mart 2015 döneminde pazardaki yerini alması beklenen Passat'ın, sürüş etkinliği öncesinde, tüm ayrıntılarının yer aldığı dev resim galerisi ve önceki nesle göre farlılıklarını içeren bir video daha yayınlandı. 

Selefine göre daha alçak ve geniş karoseri ile daha sportif bir duruşun yanında, artan aks mesafesi ile daha geniş bir iç mekan sunan yeni Passat, 85 kg daha hafif gövdesi ile yüzde 20 oranında daha ekonomik olmayı başarıyor. Yeni 240 hp güç ve 500 Nm tork üreten 2.0 litrelik dizel motoru, 7 ileri DSG şanzımanı ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile yüksek güç, 2.200 kg'a kadar romork çekme kapasitesi ve 5.3 litrelik tüketim değeri vaat eden bu seçenek ile öne çıkan Passat, 2015 yılı içerisinde GTE adı verilen 1.4 litrelik TSI ve bir elektrik motorundan oluşan hibrid sistemli, GTE versiyonuna kavuşacak. Highline donanım seviyesinde led farların standart olarak sunulacağı yeni Passat, yaya algılama sistemi, trafik asistanı, acil yardım asistanı ve romork aistanı gibi güvenlik donanımlarını ilk kez suncak. Ayrıca aktif bilgi ekranı ve head-up display gibi donanımların yer bulacağı yeni Passat'ın, 3.500 ile 4.000 devir aralğında 120 hp güç ve 1.500 ile 3.250 devir aralığında 250 Nm tork üreten 1.6 litrelik dizel seçeneğinde özel turbo sistemine yer verilecek. Üllkemizde en çok ilgi görecek bu seçeneği detayları bu Kasım ayının sonlarında açıklanacak.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo