Fiat Fastback, Güney Amerika için bir Coupe-SUV Olarak Sunuldu

Ototeknikveri     04 Ağustos 2022 03:15

Yakın tarihli bir teaserın ardından Fiat, yakında Brezilya ve Arjantin gibi Güney Amerika pazarlarında satışa sunulacak yepyeni bir coupe-SUV olan Fastback'in ilk fotoğraflarını yayınladı. Bu, Fiat'ın premium sektördeki daha önceki satış patlamasının ardından ana akım otomobil üreticileri arasında popüler hale gelen segmentteki ilk çalışması.

Fiat Fastback, Güney Amerika için bir Coupe-SUV Olarak Sunuldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat Fastback, aynı adı taşıyan 2018 konseptinin devamı niteliğinde. Tahmin edilebileceği gibi, üretim versiyonunun tasarımı, daha çok Fiat Pulse'un bir coupe-SUV versiyonuna benzeyen konsepte kıyasla yumuşatıldı. Sonuçta her iki model de Güney Amerika için oluşturulan MLA mimarisine dayanıyor.



Fastback, LED farlar, ızgara, motor kaputu, ön çamurluklar, ön kapılar ve Pulse Abarth'tan alınan ön tampon da dahil olmak üzere Pulse'dan birçok taşınan parçaya sahip gibi görünüyor. Kuyruk tamamen yeniden tasarlanarak daha aerodinamik bir siluet yaratılarak işler arkaya doğru değişiyor.



Yukarıya monte edilmiş, yatay olarak yerleştirilmiş LED stop lambaları, BMW X6'dakilere benzer görünürken, ağır eğimli arka cam ve bagaj kapağındaki entegre spoyler, coupe-SUV'lar arasındaki trendi takip ediyor. Arka çıkıntı, Pulse'dan daha uzun ve arka tampon, bir difüzör ve sahte egzoz borusu kaplamasını entegre ediyor.



Resimdeki araç, siyah tavan, Koyu Krom vurgular ve karoserin etrafındaki boyanmamış plastik kaplama ile kontrast oluşturan Beyaz Banchisa renginde boyanmış. Aynı zamanda, çapı oldukça küçük görünen elmas kaplamalı beş kollu alaşım jantlara da sahip, ancak bunun seçilen donanıma bağlı olduğundan şüpheleniyoruz.



Şirket, iç mekanın resimlerini yayınlamadı ancak mekanik olarak ilgili Pulse ile paylaşılacağından şüpheleniyoruz. Bu, büyük olasılıkla en azından üst sınıflarda 7 inç dijital gösterge paneli ve 10.1 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranını devralacağı anlamına geliyor.



Fiat teknik ayrıntılar konusunda çekingen davrandı ancak yerel basından gelen haberler, Fastback'in 128 hp (96 kW / 130 PS) ve 200 Nm tork üreten turboşarjlı 1.0 litrelik bir motor alacağını gösteriyor. Model ayrıca 106 hp (79 kW / 107 PS) ve 134 Nm tork üreten doğal emişli 1.3 litrelik bir motorla sunulabilir. Her iki motor da, ön aksa manuel veya CVT otomatik güç gönderen Pulse'da zaten mevcut.



Modelin Güney Amerika'da piyasaya sürülmesi beklendiği için önümüzdeki aylarda Fiat Fastback hakkında daha fazla bilgi edineceğiz. Fiat'ın Fastback'i başka bir yere ihraç etmeyi planlayıp planlamadığını bilmiyoruz, ancak tasarımının ve temellerinin pazara özgü doğası göz önüne alındığında pek olası görünmüyor.

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo