Elon Musk, Tesla Cybertruck Fiyatları ve Özelliklerinin Değişeceği "Kötü Haberini" Paylaştı

Ototeknikveri     08 Ağustos 2022 01:07

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, sık sık ertelenen Cybertruck'ı rezerve eden müşteriler için "kötü haberleri" olduğunu söyledi. Yaklaşan kamyonetin fiyatları artacak ve teknik özellikler, araç sahiplerinin garajlarına ulaşmadan önce orijinal olarak belirtilenden farklı olacak.

Elon Musk, Tesla Cybertruck Fiyatları ve Özelliklerinin Değişeceği "Kötü Haberini" Paylaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Musk, duyuruyu Tesla'nın Teksas'taki yeni fabrikasındaki yıllık hissedarlar toplantısında yaptı. İlk olarak 2019 yılında duyurulan Cybertruck, birçok gecikmeye konu oldu ancak şirket, aracın performansında ilk kez değişiklik duyurdu.
 

Musk, "Cybertruck'ın özellikleri ve fiyatlandırması farklı olacak. Kötü haber vermekten nefret ediyorum. Gördüğümüz enflasyonu tam olarak tahmin etmenin bir yolu olmadığını düşünüyorum.” diye konuştu.
 

Ancak CEO herhangi bir rakam vermedi, bu yüzden bunun müşteriler için ne anlama geleceğini söylemek zor. İlk piyasaya tanıtıldığında şirket, temel modelin (arka tekerleklere güç sağlayan tek bir motorla) 39.900 dolardan başlayacağına söz vererek, şimdi tüm müşterilere teslim edilen Ford F-150 Lightning ile yakın rekabete girmişti.
 

Musk'ın dediği gibi, enflasyon sektör genelinde fiyatları etkiledi ve özellikle startup şirketlere darbe vurdu. Rivian, bu yılın başlarında elektrikli pickup kamyoneti R1T'nin fiyatlarını, araçlarını daha önce sipariş etmiş olan müşteriler için bile artıracağını duyurduğunda bir tartışma konusu olmuştu. Bu karar, otomobil üreticisinin hisse fiyatlarının düşmesine neden oldu ve CEO'sunu özür dilemeye ve kararı geri almaya zorladı.
 

Spesifikasyonlarına gelince, Tesla 2019'da Cybertruck'ın 500 mil (805 km) menzil, 3.500 libre (1.588 kg) yük kapasitesi, 14.000 libre (6.350 kg) çekme kapasitesine sahip olacağını söyledi. Ayrıca 35 derece yaklaşma açısı, 28 derece uzaklaşma açısı, 16 inç (41 cm) yerden yükseklik ve üç adede kadar motor belirtilmişti.



O zaman, şirket kamyonet için 99$ depozito kabul etti ve Mayıs ayında (Avrupa'da kamyonet için sipariş almayı bıraktığında) bunun için 1.5 milyon $'a yakın ön sipariş aldığı bildirildi. O sırada aracın üretimi de birkaç kez ertelendi.



Ancak CEO, şirketin "üretim ekipmanını, aletleri ve her şeyi önümüzdeki birkaç ay içinde kurmaya başlayacağını" duyurarak üretimin 2023'ün ortalarında başlayacağını söyledi.

Son Güncelleme : 08 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo