Alfa Romeo Tasarım Patronu, Elektrikli Otomobillerinin Radikal Görünmesini Beklemediğini Söyledi

Ototeknikveri     10 Ağustos 2022 02:39

Alfa Romeo, elektrikli otomobillerde her şeyi yapıyor, ancak bugünün modellerinden kökten farklı görünmelerini beklememeliyiz.

Alfa Romeo Tasarım Patronu, Elektrikli Otomobillerinin Radikal Görünmesini Beklemediğini Söyledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo'nun Top Gear'a "Elektrikli bir görünüme sahip olmak benim açımdan bir anlam ifade etmiyor" diyen Tasarım Başkanı'nın mesajı bu.

 

Alejandro Mesonero-Romanos, “Elektrifikasyon arabanın hareket şeklini değiştiriyor ama karakter, stil, değerler aynı kalacak” diyerek devam etti. Değişecek tek şeyin güç aktarma organı olduğunu ekledi ve ona göre gelecek modellerin gerçek Alfa Romeo olması daha önemli.


İlk elektrikli araçlar farklı olmaya çalışırken, Mesonero-Romanos, “Yakında tüm otomobiller elektrikli olacak, bu yüzden 'hey, merhaba, ben elektrikliyim, bana bak' demeye gerek yok” dedi. Bazı otomobil üreticileri, yanmalı motor ile çalışan benzerlerini yansıtan elektrikli araçları şimdiden piyasaya sürüyor.

Bununla birlikte, Mesonero-Romanos, gelecekteki elektrikli araçların daha kısa sarkıntılara, daha uzun aks mesafelerine ve farklı oranlara sahip olacağını ima etti. Ayrıca Alfa Romeo'nun ikonik ızgarasının tamamen kapalı bir versiyonunu görmek bizi şaşırtmaz.

 

Geleceğin ne getireceğinden bağımsız olarak tasarımcı, Alfa Romeo'nun "iddialı bir ifade" ve "görsel güç" ile "cesur bir duruşa" sahip olması gerektiğini söyledi. Aslında, tasarımcı, düz olmak sıkıcı olduğu için gelecekteki modellerin sevgi veya nefret tepkilerini kışkırtan bir “şaşkınlık” faktörüne sahip olmasını istiyor.

 

Bu umut verici görünüyor, ancak görmek inanmaktır ve Alfa Romeo Tonale ile yaklaşmakta olan Dodge Hornet arasındaki benzerlikler bizi hala şaşırtıyor.

Son Güncelleme : 10 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo