Makyajlı 2023 Kia Ray Kore'de Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     12 Ağustos 2022 12:58

Kia, 2011'den beri piyasada bulunan bir şehir içi aracı olan güncellenmiş Ray'in ilk resmi fotoğraflarını yayınladı. Kendinden öncekiler gibi, 2023 Kia Ray da büyük olasılıkla yalnızca Kore pazarında satışa sunulacak.

Makyajlı 2023 Kia Ray Kore'de Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia Ray 2011'de tanıtıldı ve 2023 için daha kapsamlı bir güncelleme yapılmadan önce 2017'de hafif bir makyaj aldı. Minyatür bir minibüse benzeyen şehir otomobili, temellerini Kia Picanto da dahil olmak üzere Hyundai i10 ve Hyundai Casper gibi Hyundai-Kia grubundan birçok modelle paylaşıyor.



Modelin yaşına rağmen, 2023 model yılı için yapılan değişiklikler, Kia'nın en son tasarım dilini entegre eden dış tasarıma odaklanıyor. Vurgu, yeni KIA amblemini barındıran tamamen kapalı bir ızgarayı çevreleyen, dikey olarak konumlandırılmış LED farlara sahip yeniden tasarlanmış ön kısımda. Ön tampon, tek bir açıklık ve alüminyum tarzı bir koruma plakası ile daha temiz bir görünüme sahip. Muhtemelen soğutma girişlerinin yokluğunu açıklayan tamamen elektrikli bir modele bakıyoruz.



Profil, yeni tekerlekler dışında, mevcut model ile aynı görünüyor. Aracın sol tarafını göremiyoruz ancak Ray'in arka yolcular için imza niteliğindeki kayar kapıyı koruduğunu tahmin ediyoruz. Arkada değişiklikler sınırlı, yeniden tasarlanan bagaj kapağı aracılığıyla bağlanan yeni LED arka lambalar var, arka tampon da difüzör tarzı eleman ve daha küçük reflektörlerle daha modern.



İçeride, yeni Ray'i selefinden ayırmanın tek yolu, gösterge panelinin geri kalanı taşınmış gibi göründüğü için dijital gösterge paneli ve daha koyu kaplama öğeleri.



Tipik Kia tarzında, önizleme, açıkça aynı temellere dayanan güncellenmiş model için herhangi bir özellik içermiyordu. Kia'nın Ray'in hem yanmalı motor ile çalışan hem de elektrikli otomobil varyantlarını elinde tutmasını bekliyoruz. Mevcut yanmalı motor ile çalışan model, dört vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş 1.0 litre MPI motorla donatılmış. Kia'nın ilk üretim elektrikli modeli olan elektrikli Ray'e gelince, 67 hp (50 kW / 68 PS) üreten tek bir elektrik motoru ve 138 km menzil sağlayan 16,4 kWh lityum iyon pil alıyor.



Önümüzdeki haftalarda 2023 Kia Ray hakkında daha fazla bilgi edineceğiz, çünkü Eylül ayında Kore'de piyasaya sürülmesi planlanıyor. Fiyatlandırmanın, 13.550.000 wondan (10.398 $) başlayan selefine yakın kalması bekleniyor.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo