Hyundai, 2024'e Kadar Avrupa İçin İki Yeni Küçük Elektrikli Aracı Piyasaya Sürecek

Ototeknikveri     12 Ağustos 2022 01:54

Geçen ay Hyundai, Avrupa için başlangıç ??fiyatı 20.000 Euro'nun (20.614 $) altında olan küçük ve uygun fiyatlı bir elektrikli araç geliştirdiklerini doğruladı ancak yeni bir haber, planlarda ikinci bir elektrikli otomobil olduğunu iddia ediyor. İki modelin, paylaşılan temellere dayanarak 2023'ün ortalarında ve 2024'ün sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Hyundai, 2024'e Kadar Avrupa İçin İki Yeni Küçük Elektrikli Aracı Piyasaya Sürecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autocar'a göre elektrikli otomobiller, şehir otomobili segmentinde (A-Segment) konumlandırılan Hyundai i10'un halefleri olacak. Skoda ve Cupra'nın kardeş modellerinin yanı sıra yaklaşmakta olan VW ID.1 ve ID.2 ile rekabet etmeleri bekleniyor. VW Group ayrıca, kentsel EV'lerinin en ucuzu için 20.000 € (20,614 $) fiyat etiketi hedefliyor ve bunun segment için yeni norm haline gelebileceğini gösteriyor.



EV'lerin tasarımı hakkında resmi bir bilgi yok ancak bir tanesinin Hyundai i10'a benzer bir tarz benimsemesini, diğerinin ise Hyundai Casper gibi biraz daha geniş ve daha uzun olmasını bekliyoruz. Küçük SUV'nin 2023'te yukarıda bahsedilen modellerle yakından ilişkili olabilecek bir EV versiyonu alacağı söylentileri olduğunu unutmayın.



Hyundai'nin küçük EV'lerinin BorgWarner tarafından sağlanan ve 181 hp'ye (135 kW / 184 PS) kadar güç üretebilen entegre bir sürücü modülü (iDM) kullanacağını zaten biliyoruz. Bu, bir şehir otomobili için çok fazla geliyor, bu nedenle mühendisler muhtemelen onu küçültecek veya en azından henüz doğrulanmamış N markalı versiyonlar için elektrik motorlarının tüm potansiyelini ayıracak.



Hyundai ve rakip otomobil üreticilerinin kentsel otomobillerden para kazanmanın zor olduğunu kabul etmesiyle, daha küçük segmentlerdeki kar marjları oldukça dar. Bu nedenle, yeni EV'ler, dünyanın her yerindeki farklı pazarlarda çeşitli Hyundai ve Kia modellerinin temelini oluşturan denenmiş ve test edilmiş K1 mimarisinin elektrikli bir versiyonuna dayansa şaşırmazdık.



Önümüzdeki aylarda EV'ler hakkında daha fazla bilgi edinmeyi ve erken test aşamasında prototiplerin casus fotoğraflarını görmeyi umuyoruz. Hyundai'nin planı, küçük otomobil ikilisinin yanı sıra, 2030 yılına kadar Avrupa'da 10 başka EV lansmanı daha içeriyor. Çok sayıda sıfır emisyonlu araca sahip olmak, Koreli otomobil üreticisinin önümüzdeki on yıl içinde Eski Kıta'da yalnızca EV'ye geçmeden önce daha katı emisyon düzenlemelerine uymasına yardımcı olacak.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo