Xiaomi, Çin'de 140 Otonom Aracı Test Ettiğini Söyledi

Ototeknikveri     12 Ağustos 2022 02:22

Xiaomi CEO'su, teknoloji devinin Çin genelinde gelişmiş otonom sürüş teknolojileriyle donatılmış 140 aracı test ettiğini söyledi.

Xiaomi, Çin'de 140 Otonom Aracı Test Ettiğini Söyledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Xiaomi ilk olarak geçen yıl elektrikli araçlar dünyasına girme planlarını duyurdu ve kısa bir süre önce bir şirket etkinliğinde konuşurken CEO Lei Jun, halihazırda yalnızca EV'leri için otonom sürüş teknolojileri geliştirmeye ayrılmış 500 kişilik bir işgücüne sahip olduğunu söyledi. Reuters'in bildirdiğine göre, otomobil üreticisinin kendi kendine sürüş girişimine şimdiden 3,3 milyar yuan (490 milyon $) ayırdığını da sözlerine ekledi.
 

Şirketin otonom araç prototiplerinin piyasaya sürülmesiyle ilgili haberler, Xiaomi'nin Çin'deki Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'ndan yetkililerle konuştuğuna ancak otomobil projesi için düzenleyici onay almakta zorluklarla karşılaştığına dair haberlerin ortaya çıkmasından iki haftadan kısa bir süre sonra geldi.
 

Xiaomi, otomotiv girişimine şimdiden 10 milyar dolar taahhüt etti ve uzun süredir ilk EV'sini 2024'te piyasaya sürmeyi planlıyor.

Çin'de otomotiv alanına giren yeni şirketlerin finansal ve teknolojik yeteneklerini kanıtlamak için belgeler sunmaları gerekiyor. Bu inceleme süreci genellikle birkaç ay sürüyor ve bazı durumlarda hükümet başvuruları onaylamayabiliyor. Xiaomi, otomobil projesi için henüz gerekli onayları almamış olsa da, bu onu yavaşlatmış gibi görünmüyor.
 

Aslında, Xiaomi, Pekin'de bulunan ilk otomotiv fabrikası üzerinde çalışmaya başladı bile.
 

Bloomberg İstihbarat analistleri Steven Tseng ve Sean Chen kısa süre önce konuyla ilgili olarak "Xiaomi'nin Bloomberg News tarafından bildirildiği üzere Çin'de bir otomobil yapım lisansını güvence altına almadaki zorluğu, EV gelişimini engelleyebilir ve 2024 için planlanan ilk çıkışını erteleyebilir. Gecikme, yüksek Ar-Ge harcamalarının yanı sıra sabit varlık yatırımlarından kaynaklanan sürüklenmeyi uzatabilir ve Çin'in EV segmenti hızla büyüyen rakipler Nio, Xpeng ve Li Auto ile giderek kalabalıklaşırken pazar payına ağırlık verebilir.” dedi.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo