Volkswagen ID. Buzz Pickup Kamyonet Tasarımını Patentledi

Ototeknikveri     14 Ağustos 2022 03:39

Volkswagen, C sütununun arkasındaki çatısı ve üst gövdesi kaldırılarak bir kamyonet haline getirilen ID.Buzz'ın bir versiyonunun patentini almak için başvuruda bulundu.

Volkswagen ID. Buzz Pickup Kamyonet Tasarımını Patentledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Patent başvurusunda bulunan görsel, Volkswagen Grubu'nun 27 Nisan'da Dünya Tasarım Günü'nün bir parçası olarak Twitter sayfası tarafından paylaşılan görselin aynısı gibi görünüyor, ancak arka planı düzenlenmiş.



O sırada Volkswagen, tasarımı ID. Buzz'ın fikirden üretime giden yolu üzerinde yapılan "görünmeyen bir taslak" olarak nitelendirmişti. Patent, hiçbir şekilde bir aracın üretime gireceğine dair bir vaat olmasa da, VW geçmişte bir elektrikli kamyonet yaratmaya ilgi göstermişti.



Volkswagen Group of America'nın eski CEO'su Scott Keogh, yukarıdaki tweet'ten sadece birkaç gün önce, otomobil üreticisinin aktif olarak bir elektrikli kamyonet üretmeye baktığını söyledi ve elektrikli araçlara geçişi "büyük bir şans" ve otomotiv endüstrisi için bir “sıfırlama anı” olarak nitelendirdi.



Keogh, o zamandan beri ABD pazarı için bir elektrikli kamyonet ve SUV üretecek olan yeni kurulan Scout markasının CEO'su olarak atandı.


Yine de, bir Volkswagen mikrobüsünün bir pikap versiyonu emsalsiz değil. ID. Buzz'ın manevi atası olan VW Type 2'nin benzer şekilde bir versiyonu geçmişte ticari amaçlarla sunuldu ve kullanıldı. Benzer şekilde, ID. Buzz'ın bir çeşidi de ticari araç olarak Avrupa'daki şirketlere sunuluyor.


ID. Buzz, 82 kWh pil paketi ve 201 hp (150 kW / 204 PS) güç çıkışı ve (310 Nm) tork geliştiren arkaya monte bir elektrik motoruyla çalışıyor. Otomobil üreticisi, farklı pil paketi boyutlarına ve güç çıkış seviyelerine sahip sürümlerin 2023'te geleceğini söylüyor.

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo