Üst Üste Dördüncü Kez İptal Edilen Cenevre Otomobil Fuarı, Gelecek Yıl Katar'da Düzenlenecek

Ototeknikveri     21 Ağustos 2022 08:15

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı üst üste dördüncü kez iptal edildi ve bunun yerine 2023'te Katar'ın Doha kentinde yapılmasına karar verildi.

Üst Üste Dördüncü Kez İptal Edilen Cenevre Otomobil Fuarı, Gelecek Yıl Katar'da Düzenlenecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Organizatörler, İsviçre'deki fuarı 14 Şubat ile 19 Şubat 2023 tarihleri ??arasında düzenlemeyi planlamışlardı. Kardeş etkinliği olan Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı Katar'ın o zaman Kasım 2023'te yapılması planlanıyordu. Şimdi, sadece Katar'daki fuar devam edecek.



Organizasyon komitesi başkanı Maurice Turettini, yaptığı açıklamada "Küresel ekonomi ve jeopolitikteki belirsizliklerin yanı sıra pandeminin gelişmesiyle ilgili riskler nedeniyle, organizatörler yalnızca 2023'te Doha'daki etkinliğin planlamasına odaklanmaya karar verdiler." dedi.



Yönetici, "Şubat ayında Cenevre'de GIMS 2023'e ev sahipliği yapabilmemiz için mümkün olan her şeyi yaptık. Geliştirilmiş etkinlik formatı ve proje çok iyi karşılanmıştı. Ama sonuçta riskler fırsatlardan daha ağır bastı.” diye konuştu.



Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nın CEO'su Sandro Mesquita ise, “belirsiz zamanlar” nedeniyle “birçok markanın kışın Avrupa'da bir fuarına katılma taahhüdünde bulunmadığını” belirtti.



Bu, İsviçre'nin Cenevre kentindeki otomobil fuarının arka arkaya iptal edildiği dördüncü yıl oldu. 2020'de koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal kararı son dakika bırakıldığında işler kötüye gitti. 2021'de de fuar gerçekleşmedi ve aynı yılın Mayıs ayında gösterinin 2022 için geri döneceğine dair bir duyuruya rağmen, bu planlar daha sonra rafa kaldırıldı. 2023 fuarının onayı bu yıl Nisan ayında verildi, ancak şimdi, sadece dört ay sonra, o da rafa kaldırıldı.



İlk Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı Katar, Kasım 2023'te Doha Sergi ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Fuarın her iki yılda bir yapılması planlanıyor.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo