Lincoln Model L100 Concept: Fütüristik Bir Otonom Elektrikli Coupe

Ototeknikveri     22 Ağustos 2022 01:07

Lincoln bugün, markanın tarihini onurlandırırken geleceğe bakan tamamen elektrikli ve otonom bir konsept otomobil olan Model L100 Concept'in örtüsünü kaldırdı.

Lincoln Model L100 Concept: Fütüristik Bir Otonom Elektrikli Coupe
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Monterey Otomobil Haftası kapsamında tanıtılan otomobil, önümüzdeki günlerde Pebble Beach Concours d'Elegance'ta yer alacak. 100. yılını kutlayan otomobil üreticisi, konseptin o zamanlar marka için oldukça saygın bir mühendislik gösterisi olan 1922 Lincoln Model L'den ilham aldığını söylüyor.



Lincoln Başkanı Joy Falotico, “Tarihimizin özel bir anındayız. Lincoln, son 100 yılda birçok yeniliğe öncülük etti ve tasarımın sınırlarını zorladı. Model L100 Concept ile, Lincoln markasının yarının müşterileri için nasıl görünebileceğini yeniden hayal ediyor ve bir sonraki bölümümüze doğru büyük bir adım atıyoruz." diye konuştu.



Lincoln geleceğini zarif ve seçkin olarak görüyor ve bu tasarım bunu iletmek için hayal edildi. Bir kristal tazı, cam kaputun içinde yer alarak başlık süsü görevi görüyor ve 100 yaşındaki atasına bir selam gönderiyor. Coupe gövde stili ise “K-tail” ve uzun, alçak oranları ile havayı kesiyor. Gövde de neredeyse kusursuz çünkü A sütunlarının arkasındaki her şey açılıyor.



Bir uğur böceği kabuğu gibi yayılan kapılar ve çatının da fırlaması ile, Model L100 Concept'e yaklaştığınızda “gerçek bir tören duygusu” vermesi gerekiyor. Bu ihtişam duygusu, abartılı kapıların ötesine geçiyor.



Lincoln, hem içeride hem dışarıda "düzenlenmiş bir ışık senfonisi" ile yolcuları karşılamak için aydınlatma ipuçlarını kullanıyor. Aydınlatma ayrıca, onlara özel bir deneyim sunmak için aracın etrafındaki insanları da takip edebiliyor. Ayrıca pilin şarj durumu hakkında bilgi içermesi de fayda sağlıyor.



İçeri girdiklerinde, yolcular, ametist geri dönüştürülmüş süet ile vurgulanan, sıcak, yumuşak beyaz oturma malzemelerinden oluşan vegan bir iç mekan tarafından karşılanıyor. Dış renk, metalik boya ve krom yerine buzlu akrilik vurgulu seramik bir üç kat kaplama kullanılarak elde edildi.



Mekansal olarak iç mekan, konseptin otonom ve elektrikli teknolojisinden yararlanmak için tasarlandı. Araç, direksiyon simidi veya pedallar yerine mücevherden ilham alan bir "satranç parçası denetleyicisi" ile çalıştırılıyor.



Bu arada koltuklar, daha sosyal bir atmosfer için tüm koltuklar öne veya birbirine bakacak şekilde yapılandırılabiliyor. Basit bir katlanır ön koltuk bu dönüşümü sağlarken, düz, aydınlatılmış zemin, yolcu kabinini karmaşıklaştıran güç aktarma sistemi bileşenlerinin eksikliğinden yararlanıyor.



Lincoln, güç aktarma organları hakkında ayrıntıya girmedi, ancak Model L100'ün "oyunu değiştiren enerji yoğunluğu" sağlayacak yeni nesil pil hücresi ve paket teknolojilerini kullandığını söylüyor. Teknoloji pilleri aracın yapısına entegre ederek tüm aracı bir sistem olarak ele alıyor ve böylece daha fazla verimlilik sağlıyor.



Lincoln, küresel tasarım direktörü Kemal Curic, “Bu konsept, geçmiş sınırlamaların yükünden kurtulan ve Sessiz Uçuş ilkelerimizin bir evrimini temsil eden yeni bir deneyim tasarlamamızı sağladı. Model L100 tasarımımızın nihai ifadesi, hareket eden bir tasarımdır: zahmetsizce - sanki sürtünme yokmuş gibi rüzgar tarafından şekillendirilmiş gibi görünen bir araç." diye konuştu.



Markanın Star Concept SUV'sinin devamı niteliğindeki Model L100 Concept, Lincoln'ün elektrik çağına yönelik tasarım niyetlerinin en son göstergesi. 2025 yılına kadar yollarda birkaç elektrikli model vaat eden marka, geleceğe bir sonraki adımını atmak için çalışıyor.

Son Güncelleme : 22 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo