Audi, Activesphere Konseptini Tanıttı

Ototeknikveri     22 Ağustos 2022 01:21

Audi, 2023'ün başında piyasaya sürülecek olan Activesphere adlı yeni bir konsept otomobilin teaser'ını yayınladı.

Audi, Activesphere Konseptini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Activesphere, Skysphere iki kapılı grand tourer, Grandsphere amiral gemisi sedan ve Urbansphere minivan modellerinin ardından “sphere” ailesinin dördüncü üyesi olarak alışılmadık bir crossover sedan gövde stili benimsiyor.



Audi tarafından yayınlanan tek fotoğraf bir taslak gibi görünüyor, ancak ortalama bir teaser'dan daha açıklayıcı. Teaser, üç kutu oranlarına sahip bir araç ve kavramalı arazi lastiklerine yerleştirilmiş büyük tekerlekler sayesinde sağlıklı bir yerden yükseklik gösteriyor. Audi, modelin “hem yolda hem de arazide aktif bir yaşam tarzı için maksimum değişkenlik sunacağını” iddia ediyor.



Yüksek sürüşlü model, ince ve yakışıklı gövdesi sayesinde bir SUV gibi görünmüyor. Model, uzun bir motor kaputu, belirgin arka çamurluklar ve bir coupe veya Sportback'e ait olabilecek seksi bir tavan çizgisi ile karakterize ediliyor. Önde, ince LED farlar ve örtülü tek çerçeveli ızgara, "sphere" serisindeki diğer konseptlere benziyor, ancak daha basit bir yerleşim düzeniyle geliyor. Bu açıdan Porsche Taycan'ı andıran arkadaki ince LED şeridi ve tekerlek davlumbazları ve yan marşpiyelerdeki gizli plastik kaplamayı da görebiliyoruz.



Şirket ayrıntılar konusunda çekingen davrandı ancak yeni konseptin elektrikli otomobillere özel bir mimariye ve Audi'nin en gelişmiş otonom teknolojisine sahip olacağından şüpheleniyoruz. Off-road tarzına bakılırsa, muhtemelen birden fazla elektrik motoru ve dört tekerlekten çekiş özelliği ile gelecek. Grandsphere sedan, toplam 700 hp (530 kW / 710 PS) ve 960 Nm (708 lb-ft) tork üreten çift elektrikli motora sahipti ve bu da sportif ve maceracı Activesphere için oldukça uygun görünüyor. Crossover aynı zamanda hem Grandsphere hem de Citysphere'de kullanılan ve 750 km menzil sunan 120 kWh 800 voltluk pil paketini alabilir.



Audi, Monterey Otomobil Haftası için Skysphere, Grandsphere ve Citysphere konseptlerini Kaliforniya'ya getirecek. Bu, elektrikli otomobiller üçlüsünü ilk kez bir arada göreceğimiz zaman olacak ve bize Audi serisinin geleceğinin nasıl görüneceğine dair iyi bir fikir verecek. Yeni Activesphere modeline gelince, çıkışına kadar birkaç ay beklememiz gerekecek. Bu alışılmadık crossover'ın bir üretim modeline dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek ilginç olacak.

Son Güncelleme : 22 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo