Bentley Mulliner Batur, Şirket Tarihindeki En Güçlü Model Olarak Tanıtıldı

Ototeknikveri     22 Ağustos 2022 07:29

Bentley sadece elektrikli bir markaya dönüşüyor, ancak şirket henüz içten yanmalı motordan vazgeçmiyor. Tarihlerindeki en güçlü arabayı piyasaya sürdükleri için bugün bu çok açık.

Bentley Mulliner Batur, Şirket Tarihindeki En Güçlü Model Olarak Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bentley Mulliner Batur olarak bilinen model, şirketin tanıdık çift turbo 6.0 litrelik W12'sinin yükseltilmiş bir versiyonuna sahip lüks bir grand touring coupe. Motor "alacakaranlık yıllarına girerken" henüz ölmedi ve mühendisler onu yeni bir giriş, yükseltilmiş turboşarjlar, güçlü ara soğutucular ve çok sayıda yeniden kalibrasyon ile donattı. Motor ayrıca 3D baskılı titanyum kaplamalarla birlikte gelen titanyum egzoz ile donatıldı.
 

Tüm bu değişiklikler sayesinde motor 730 hp (544 kW / 740 PS) üzerinde güç ve 1.000 Nm tork üretiyor.
 

Bentley, Batur için ayrıntılı performans özelliklerini açıklamayı reddederken, motor sekiz ileri çift debriyajlı şanzımana bağlı. Model ayrıca dört tekerlekten direksiyon, tork yönlendirme ve elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel ile donatılmış.
 

Diğer performans özellikleri arasında, yalnızca 0,3 saniyede 1,300 Nm'ye kadar devrilme önleyici tork sağlayabilen uyarlanabilir bir havalı süspansiyon ve elektrikli aktif bir devrilme önleyici kontrol sistemi yer alıyor. Model ayrıca önde on pistonlu kaliperler ve 440 mm disklerin yanı sıra arkada dört pistonlu kaliperler ve 410 mm diskler içeren bir Karbon-Silikon-Karbür (CSiC) fren sistemine sahip.
 

Bentley Tasarımının Geleceği

Batur, tarihteki en güçlü Bentley olmanın yanı sıra, şirketin yaklaşmakta olan elektrikli modellerinin stil yönüne "nihayetinde rehberlik edecek" modern bir tasarıma sahip olmasıyla dikkat çekiyor.


Otomobil üreticisi pek çok ayrıntıya girmedi ancak otomobilin güçlü ve kendinden emin bir görünüm için daha alçak ve daha dik olan güncellenmiş bir ızgarayla donatıldığını belirtti. Model ayrıca Bacalar'da kullanılanların evrimi olarak tanımlanan minimalist farların yanı sıra “sonsuz motor kaputu”na (endless bonnet) da sahip.



Daha geriye gittiğimizde, keskin bir gövde ve belirgin bir omuz çizgisi görebiliriz. Tasarımcılar ayrıca daha sportif ve daha kaslı bir estetik için otomobilin görsel kütlesini geriye doğru hareket ettirdi.



Diğer dikkat çekici özellikler arasında, elektrikli olarak açılabilen bir spoyler ve modele özgü 22 inçlik jantlar yer alıyor. Alıcılar ayrıca bir ön ayırıcı, aerodinamik yan etekler ve karbon veya doğal fiber kompozitten üretilebilen bir arka difüzör bulacaklar.



Üretim 18 adetle sınırlı olacak ve 1,65 milyon £ (1,95 $ / 1,94 €) taban fiyatına rağmen hepsi zaten sipariş edildi. Her biri sahibiyle birlikte “ortak olarak tasarlanacak” ve Batur'un neredeyse her yüzeyinin rengini ve detaylarını belirleyebilecekler. Yalnızca dış tasarım için, geleneksel Mulliner renk paletinin yanı sıra tamamen ısmarlama seçenekler ve hatta elle boyanmış grafikler var. Alıcılar ayrıca açık, koyu, saten, parlak veya titanyum dış cephe boyaları arasında seçim yapabiliyor. Diğer bir seçenek de “canlı bir gölge efekti” için kademeli kontrast renkli ızgara.



Müşteriler, doğal fiber kompozit kaplamalardan daha geleneksel ahşap kaplamalara kadar her şeyi sipariş edebilmelerinin yanı sıra, iç mekan kapsamlı bir şekilde özelleştirilebiliyor. Bu yeterince özel değilse, bazı kontroller 3D baskılı 18K altından mevcut.



Müşteriler ideal araçlarını yarattıktan sonra, Mulliner tarafından birkaç ay içinde el yapımı üretilecek. Her şey plana göre giderse, ilk teslimatlar 2023'ün ortalarında gerçekleşecek.

Son Güncelleme : 22 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo