Toyota Gazoo Racing, Belçika Rallisi’nden çifte podyumla ayrıldı

Ototeknikveri     23 Ağustos 2022 10:48

Toyota Gazoo Racing Dünya Ralli Takımı, Ypres Belçika Rallisi’nde iki aracıyla podyuma çıkarak Markalar Şampiyonası’nda 88 puan farkla liderliğini devam ettirdi.

Toyota Gazoo Racing, Belçika Rallisi’nden çifte podyumla ayrıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Gazoo Racing Dünya Ralli Takımı, Ypres Belçika Rallisi’nde iki aracıyla podyuma çıkarak Markalar Şampiyonası’nda 88 puan farkla liderliğini devam ettirdi.

 

Toyota’dan yapılan açıklamaya göre, Elfyn Evans ilk sıradaki pilottan sadece beş saniye geride ikinciliği elde ederken, Esapekka Lappi ise üçüncü olarak takıma önemli puanlar kazandırdı. Toyota Gazoo Racing Dünya Ralli Takımı, Ypres Belçika Rallisi’nde iki aracıyla podyuma çıkarak Markalar Şampiyonası’nda 88 puan farkla liderliğini devam ettirdi.

 

FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na ikinci kez ev sahipliği yapan ralli, zorlu asfalt etapları ve hata affetmeyen etaplarıyla büyük bir heyecan daha yaşattı.

 

Şampiyona lideri Kalle Rovanpera, cuma günü kaza yapan birçok sürücüden biri olarak aracına hasar verince, yarışa bir sonraki gün geri dönebildi. Güç Etabı’nda ilk sırayı alan Rovanpera, sezonun bitimine dört yarış kala 72 puan gibi önemli bir farkla Pilotlar Şampiyonası’nda ilk sıradaki yerini korudu.

 

Evans, cuma günü yaşadığı lastik sorununun ardından zaman kaybetse de cumartesi günü liderle aradaki zaman farkını kapatmayı başardı ve yarışı ikinci sırada tamamladı. Lappi ise bu sezon altı yarışta üç podyum ve istikrarlı puanlarla birlikte başarılı hafta sonlarından birine daha imza attı.

 

TGR WRT Next Generation takımı ile yarışan Toyota Gazoo Racing’in genç sürücüsü Takamoto Katsuta yarışı beşinci sırada tamamladı ve her yarışta ilk 10’da yer almayı başaran tek pilot konumuna erişti.

 

- Hidrojen yakıtlı Yaris de yarışa çıktı

Açıklamaya göre, Toyota, yenilikçi GR Yaris H2 konsept aracını da Belçika’da etaplarda yarıştırdı. Toyota’nın ralli efsanesi Juha Kankkunen tarafından Güç Etabı’nda kullanılan hidrojen yakıtlı araç sorunsuz bir şekilde etapları tamamladı. Kankkunen, GR Yaris H2’yi kendi kullandıktan sonra Takım Kurucusu Akio Toyoda ile birlikte de turlayarak önemli bir deneyime imza attı.

 

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilken Takım Kaptanı Jari-Matti Latvala, iki araçla birlikte podyumda yer alarak iyi bir sonuç elde edildiğini belirterek, 'Burada iyi bir hızımız vardı ve geçen yıla göre çok daha rekabetçiydik. Elfyn Evans galibiyete çok yakındı ve iyi bir hafta sonu ortaya koydu. Lappi de kusursuza yakın bir ralli ortaya koydu ve takım adına önemli puanlar getirdi.' ifadelerini kullandı.

 

WRC takviminde bir sonraki yarış 8-11 Eylül tarihlerinde Yunanistan’da düzenlenecek Akropolis Rallisi olacak. Efsanevi rallilerden biri olan Akropolis’te pilotlar zorlu dağ yolları ve yüksek sıcaklıkla mücadele edecekler.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo