VW'nin Yeni Tavendor'u Çin İçin Bir Başka MQB Tabanlı SUV

Ototeknikveri     01 Eylül 2022 02:13

Volkswagen, Çin'de yepyeni bir modelin tanıtımını yaparak bölgedeki geniş SUV yelpazesini daha da genişletti. FAW-VW ortak girişimi tarafından yerel olarak üretilen Tavendor, MQB Evo mimarisini temel alan, modern stil ve kabin içinde bol miktarda teknoloji bulunan orta ila büyük boyutlu bir SUV modeli.

VW'nin Yeni Tavendor'u Çin İçin Bir Başka MQB Tabanlı SUV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birkaç ay önce sızdırılan yeni model, VW'nin yanmalı motor ile çalışan ve elektrikli SUV'larından tasarım ipuçlarını birleştiriyor. Ön kısım, Peugeot 3008'den ilham alan kaporta kapağı aracılığıyla profile doğru genişleyen ana farların üzerindeki LED elemanına benzeyen ızgaradaki yatay gövde rengindeki şeritlerle karakterize ediliyor.


Profil, Audi Q6'ya benzer bir pencere çizgisi ile temiz bir tasarıma sahip. Arka uç ID. model yelpazesini andırıyor ancak tam genişlikteki arka lambaların LED grafikleri Tavendor'a özgü. Resimdeki modelin, tamponlar ve geniş çaplı alaşım jantlar için daha sportif bir tasarıma sahip R-Line versiyonu olduğunu unutmayın.

Denenmiş ve test edilmiş MQB Evo mimarisinin genişletilmiş bir versiyonuna dayanan FAW-VW Tavendor, 4.936 mm uzunluğunda, 2.015 mm genişliğinde ve 1.756 mm yüksekliğinde, ayrıca 2.980 mm aks mesafesine sahip. Tahmin edilebileceği gibi, aks mesafesi mekanik olarak ilgili ancak biraz daha uzun olan Teramont / Atlas ve Talagon amiral gemisi ile aynı. Yine de Tavendor, daha premium MLB Evo tabanlı VW Touareg'den 58 mm daha uzun.


İçeride, aynı panelde 10.2 inçlik gösterge paneli ve 12 inçlik bilgi-eğlence dokunmatik ekranını barındıran VW'nin imzası niteliğindeki dijital kokpiti ile gösterge paneli tanıdık bir görünüme sahip. Panoramik sunroof ve açık renkli kumaş döşeme karizmaya katkıda bulunurken, gösterge panelinin minimalist tasarımı, altında açık bir saklama bölmesi bulunan yüksek bir orta tünel ile birleştiriliyor.

VW'nin Çin'deki modellerinin çoğu gibi, Tavendor da iki farklı güçte sunulan, elektrikli olmayan turboşarjlı 2.0 litrelik TSI dört silindirli motorla donatılacak. Temel model 183 hp (137 kW / 186 PS), daha güçlü model ise 217 hp (163 kW / 220 PS) üretecek. Motor, yalnızca ön veya dört tekerleğe (4Motion) güç gönderen yedi vitesli DSG otomatik şanzımanla eşleştirilecek.

VW Tavendor'un fiyatlandırması, modelin yılın dördüncü çeyreğinde Çin'de piyasaya sürülmesine yakın bir tarihte açıklanacak. Car News China'ya göre, yeni SUV'nin 290.000 Yen'den (42.000 $) başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo