VW Golf R 20th Anniversary Special Edition Kuzey Amerika İçin Tanıtıldı

Ototeknikveri     01 Eylül 2022 10:55

Volkswagen, Kuzey Amerika için sevilen Golf R'nin yeni 20. Yıldönümü Sürümü'nü duyurdu. “Yaklaşık 1800 adet” ile sınırlı olacak model, özel tasarım dokunuşlarına sahip olacak.

VW Golf R 20th Anniversary Special Edition Kuzey Amerika İçin Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bununla birlikte, Golf R 20 Years Edition'ın güç çıkışını artıran ekstra bir özelliği olmayacak. Avrupalı ??müşterilere sunulan 329 hp (245 kW/333 PS) yıldönümü sürümü modelinin aksine, Kuzey Amerika'nın bu modelleri, standart modelle aynı EA888 evo4 motoru alacak ve 315 hp (235 kW / 319 PS) üretecek.

 

Standart model gibi, bu da hem yedi ileri DSG şanzıman hem de altı ileri manuel şanzıman ile sunulacak. Ayrıca, normal Golf R'de standart olarak gelen silinmiş sunroof da sevindirici.

 

Yere daha yakın, parlak siyah renkte 19 inç Estoril jantlar dikkat çekiyor. Tork yönlendirmeli dört tekerlekten çekiş ve adaptif amortisör sistemlerinden tam olarak yararlanmaya yardımcı olmak için bunlar yaz performansı lastiklerine sarılı olarak geliyorlar.

 

Tüm örnekler üç renkten birinde satılacak: Derin Siyah İnci, Saf Beyaz veya Lapiz Mavi Metalik. İnce donanım seviyesi modifikasyonları, bunun özel bir sürüm olarak fark edilmesine yardımcı olacak. Örneğin siyah beyaz olarak satılan modeller mavi ayna kapakları alırken, mavi otomobiller siyah ayna kapakları alacak.

 

Ön ve arka tamponların yanı sıra ön çamurluklardaki R logoları da mavi renkte ve B sütunlarına 20. Yıldönümü rozeti yerleştirilmiş. Bu arada kapıyı açtığınızda, su birikintisi ışığı zemine “20 R” yazısını yansıtıyor.

İçeride, Golf R 20th Anniversary Edition, Volkswagen'in ABD'de orijinal karbon fiber kaplama öğeleriyle sunulan ilk üretim modeli. Bunlar kapı panelinde ve ön panelde bulunuyor. Düz tabanlı direksiyon simidi, toka üzerinde bir R logosu (ayrıca mavi renkte) alıyor ve anahtarlıkta mavi bir R logosu ile birleştiriliyor.

 

Ürün pazarlama ve stratejiden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Hein Schafer, “Yirmi yıl, R performans marka model modelleri için önemli bir kilometre taşıdır ve yirmi yıllık R32 ve Golf R mirasının küresel bir kutlamasını paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Golf R için dünya çapındaki ilk resmi özel model olan Golf R markası için bu doğum günü partisine Kuzey Amerika Volkswagen performans hatchback meraklılarımızı dahil etmek önemliydi.” diye konuştu.

 

Bu sonbaharda satışa çıkacak olan 2023 VW Golf R 20th Anniversary Edition, manuel model için 44.940 dolardan ve yedi vitesli DSG için 45.740 dolardan başlayacak.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo