2023 Toyota bZ3 Elektrikli Sedan Çin'de Görüntülendi

Ototeknikveri     02 Eylül 2022 10:34

Otomobil üreticisinin elektrikli otomobil ailesindeki bZ4X'e katılacak tamamen elektrikli bir sedan olan üretim modeli 2023 Toyota bZ3'ün bir dizi görüntüsü internette sızdırıldı.

2023 Toyota bZ3 Elektrikli Sedan Çin'de Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

bZ3 modelinin, Toyota bZ SDN konsepti tarafından geçen yıl ön gösterimi yapıldı ve Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'ndan alınan bu görüntüler, üretim modelinin konseptle neredeyse aynı göründüğünü ortaya koyuyor.

 

Benzer farlar ve belirgin bir LED ışık çubuğu sayesinde ön uçta bZ4X ile bariz tasarım benzerlikleri var. Bu görüntüler bZ3'ün oldukça geniş yan camlara sahip olduğunu gösteriyor, şüphesiz kabine çok fazla ışık katıyor ve daha ferah ve havadar hissettiriyor.

Sedanın yan profili, dik eğimli ön cam ve kısa, crossover benzeri arka bagaj kapağı sayesinde diğer Toyota modellerinden oldukça farklı. Belirli resimler, siyah sütunlar ve pencere çerçeveleri içeren iki tonlu beyaz ve siyah boya şemasına sahip bZ3'ü gösteriyor. Ön tarafa çok benzeyen elektrikli sedanın arka kısmı bZ4X'ü andırıyor ve ayrıca özellikle arka lambaların ve ışık çubuğunun şekli nedeniyle hidrojenle çalışan Mirai'nin tonlarına sahip.

Aracın iç mekanının resmi görüntüleri internette ortaya çıkmadı ancak Drive, dikey bir bilgi-eğlence ekranına ve bZ4X'te bulunana benzer bir direksiyon simidine sahip olacağını belirtiyor. Dijital bir gösterge kümesi de yer alacak. bZ4X'in isteğe bağlı boyunduruk tarzı direksiyonunun da bZ3 için sunulup sunulmayacağı belirsizliğini koruyor.

Aracın temelini Toyota'nın e-TNGA mimarisi oluşturuyor ve bZ3'ün yalnızca arkadan çekişli konfigürasyonda sunulacağı, 135 kW (181 hp) veya 179 kW (240 hp) elektrik motoruyla sunulacağı anlaşılıyor. Sedanın lityum demir fosfat pillerinde, BYD tarafından geliştirilen ve öncülük edilen bıçak tarzı hücreler olacak.

bZ3'ün hangi pazarlarda satışa sunulacağı henüz bilinmemekle birlikte, Kasım ayındaki Guangzhou Otomobil Fuarı'nda dünyaya tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo