Skoda, 2026'ya Kadar Fabia, Karoq ve Kodiaq Boyutlu Elektrikli Modellerini Tanıtacak

Ototeknikveri     02 Eylül 2022 04:44

Çek otomobil üreticisi, Skoda Vision 7S Concept'in tanıtımı sırasında yeni marka kimliğini tanıttı ve yakında piyasaya sürülecek bir dizi model duyurdu. Bunlar arasında, 2026 yılına kadar piyasaya sürülecek bir üçlü elektrikli otomobil serisinin yanı sıra iki yeni nesil yanmalı motor ile çalışan model ve 2024 yılına kadar en az bir makyajlı model yer alıyor.

Skoda, 2026'ya Kadar Fabia, Karoq ve Kodiaq Boyutlu Elektrikli Modellerini Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen elektrikli modellerden başlayarak Skoda, Vision 7S tarafından ön izlemesi yapılan MEB tabanlı yeni aile dostu yedi koltuklu SUV'yi resmi olarak onayladı. Üretim modelinin konseptin özelliklerini yansıtması ve 89 kWh pilden 370 mil (600 km) menzil sunması bekleniyor. Ayrıca, Skoda'nın gelecekteki tüm ürün yelpazesinde kademeli olarak genişleyecek yeni tasarım dilini tanıtan Vision 7S'ye çok benzeyecek.

 

Büyük SUV'yi Karoq boyutunda bir kompakt SUV ve MEB mimarisinin farklı versiyonlarına da oturacak Fabia boyutunda küçük bir hatchback takip edecek. Skoda, kompakt SUV ile ilgili ayrıntılar konusunda çekingen davrandı ancak süpermini hakkında daha açıktı. Skoda CEO'su Klaus Zellmer, Autocar'a yeni giriş seviyesi EV'nin Fabia'nın yerini alacağını ve benzer bir fiyat konumlandırmasını sürdüreceğini söyledi. Zellmer, en büyük zorluğun pillerin maliyeti olduğunu ve bu nedenle “biraz sabırlı olmamız gerektiğini” sözlerine ekledi. Daha önceki haberlere göre, VW ve Cupra'nın kardeş modellerinin yanı sıra elektrikli süpermini 2025'te bekleniyor.

Automotive News Europe tarafından bildirildiği üzere Skoda, elektrikli mobiliteye geçişini hızlandırmak için 5,6 milyar dolar ve önümüzdeki beş yıl içinde dijitalleşme için 700 milyon dolar daha yatırım yapacak. Otomobil üreticisi, 2030 yılına kadar Avrupa'daki toplam satışlarının yüzde 70'inden fazlasını elektrikli otomobillerin oluşturacağını umuyor. Bunu başarmak için Enyaq iV, Enyaq iV Coupe ve onaylanmış MEB tabanlı modellerin üçlüsüne daha fazlası katılacak. Gelecekte EV'ler, muhtemelen VW Group'un yeni Ölçeklenebilir Sistemler Platformuna (SSP) dayalı olacak.

 

Yanmalı Motorlu Seri İçin Yeni Nesiller ve Güncellemeler

Üretim gövdesini daha pratik Combi formunda giyen yeni nesil Skoda Superb'in kamufle edilmiş bir prototipi.

 

Yanmalı motor destekli cephede Skoda, Superb ve Kodiaq'ın yeni nesillerini 2023'ün ikinci yarısında görücüye çıkaracağını söyledi. Skoda Superb'i hem wagon hem de sedan gövde stillerinde zaten görmüştük. Amiral gemisi, yeni nesil VW Passat ile paylaşılan MQB platformunun yükseltilmiş bir versiyonuna dayanacak. Ne yazık ki, yeni nesil Skoda Kodiaq hakkında bilgimiz yok, ancak mevcut modelin temellerinin yükseltilmiş bir versiyonunu da kullanacağından ve elektrifikasyona daha fazla odaklanacağından şüpheleniyoruz.

 

Otomobil üreticisi ayrıca 2024 için makyajlı bir Skoda Octavia duyurdu. Popüler model, kompakt segmentte taze kalmak için büyük olasılıkla hafif görsel ve teknolojik güncellemeler alacak. Skoda, diğer lansmanları açıkça tartışmadı, ancak casus fotoğrafçılar sayesinde, Scala hatchback ve Kamiq SUV kardeşlerinin de, büyük olasılıkla yukarıda bahsedilen Octavia'dan daha önce, orta yaşam döngüsü güncellemeleri aldığını biliyoruz. Güncellenen modeller, revize edilmiş ızgaralar ve daha basit LED grafiklerin yanı sıra ön ve arka tamponlarda daha temiz bir tasarıma sahip olacak.

Makyajlı Skoda Octavia, erken test aşamasında casus fotoğrafçılar tarafından yakalandı.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo