BMW, iX5 Hydrogen'de Kullanılacak Yakıt Hücreli Güç Aktarma Organlarının Üretimine Başladı

Ototeknikveri     02 Eylül 2022 07:04

Bir süre için hidrojen geleceğin yakıtı olarak görülüyordu. Ancak, otomobil üreticileri pilli elektrikli araçları benimsediği için bu artık pek olası görünmüyor.

BMW, iX5 Hydrogen'de Kullanılacak Yakıt Hücreli Güç Aktarma Organlarının Üretimine Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Değişime rağmen, bir avuç şirket hidrojenden vazgeçmiyor. Hyundai ve Toyota, yakıtın en büyük savunucuları arasında, ancak BMW aynı zamanda yakıt hücrelerine de yatırım yaptığı için yalnız değiller.

 

Otomobil üreticisi Münih'teki hidrojen yeterlilik merkezinde yakıt hücresi sistemi üretimini başlattığı için bu bir kez daha açık. Sistem, bu yılın sonundan itibaren test ve gösterim amacıyla kullanılacak küçük bir iX5 Hydrogen crossover filosuna kurulacak.

Crossover'ın güç aktarma organı, iki hidrojen tankı tarafından beslenen bir yakıt hücresi yığınından oluşuyor. İlkinde, hidrojen havadaki oksijenle birleştiğinde kimyasal bir reaksiyon yaratıyor ve bu, yüksek performanslı bir pili şarj eden elektrik üretiyor. Pil daha sonra 368 hp (275 kW / 374 PS) üreten ve crossover'ın zararlı emisyonlar olmadan sürülmesini sağlayan bir elektrik motoruna güç sağlıyor.

Bu, güç aktarma organının aşırı basit bir açıklaması olsa da, BMW, bireysel yakıt hücrelerinin Toyota'dan geldiğini belirtti ve "iki şirketin uzun yıllardır güven ile karakterize edilen bir ortaklığın keyfini çıkardığını ve 2013'ten beri yakıt hücresi tahrik sistemleri üzerinde işbirliği yaptığını" belirtti.

BMW Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Zipse yaptığı açıklamada, “İklim nötrlüğüne giden yolda hidrojenin oynayacağı kilit bir rol var." dedi ve otomobil üreticisinin, “hidrojenle çalışan araçların, pilli elektrikli araçların yanına sığacak ve elektrikli mobilite resmini tamamlayacak şekilde teknolojik olarak ideal bir şekilde yerleştirildiğine” inandığını da sözlerine ekledi.

 

Önceki haberler, BMW'nin hidrojenle çalışan üretim modelleri sunabileceğini öne sürmüştü ve otomobil üreticisi, teknolojinin "gelecek nesil araçları için büyük umut vaat ettiğini" belirttiği için bu mümkün görünüyor.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo