Tamamen Elektrikli Porsche Panamera ve İkinci Nesil Taycan'ın Çalışmaları Başlıyor

Ototeknikveri     06 Eylül 2022 04:19

Porsche, elektrikli Panamera ve ikinci nesil Taycan şeklinde iki yeni elektrikli sedan geliştiriyor.

Tamamen Elektrikli Porsche Panamera ve İkinci Nesil Taycan'ın Çalışmaları Başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki modelin VW Group'un Ölçeklenebilir Sistemler Platformunu (SSP) temel alacağı anlaşılıyor. Bu platform, Porsche'nin mevcut Taycan'a benzer alçak bir kabin tabanı ve arka ayak boşluklarıyla geleceğini gösteren haberlerle birlikte yeni modellerde kullanılmak üzere ayarlanacak. Bu yapılandırma ayrıca düşük ağırlık merkezine de katkıda bulunacak.

 

Autocar, Panamera EV'nin geliştirilmesinin henüz emekleme aşamasında olduğunu, ancak şu anda Çinli müşterilere sunulan uzun aks mesafesi Panamera'ya benzer bir aks mesafesine ve uzunluğa sahip olması gerektiğini belirtiyor.

Yeni model ayrıca, Porsche'nin şu anda kullandığından daha fazla enerji verimli hücre teknolojisi ve daha yüksek silikon içerikli bir anot içerdiği söylenen 800 voltluk bir pili de barındıracak. Hem tek hem de çift motorlu versiyonlar bekleniyor.

 

Porsche'nin Panamera EV'yi mevcut ICE Panamera'nın makyajlı bir versiyonuyla birlikte satması bekleniyor. Elektrikli model, on yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek, normal Panamera ise 2030'a kadar kalabilir. Elektrikli modelin stili, mevcut geleneksel motorlu modellere oldukça benzer olacak.

 

Panamera EV ve ikinci nesil Taycan arasında bir dizi önemli parça paylaşılacak. Örneğin, benzer yapısal, aktarma organları ve şasi bileşenlerine sahip olacaklar ve aynı zamanda Volkswagen Grubu'nun Cariad yazılım bölümünden bir işletim sistemine sahip olacaklar. Her iki aracı destekleyen elektrik mimarisi de Seviye 3 otonom sürüş teknolojisini desteklemeli.

Bunlar, Porsche tarafından geliştirilen tek yeni araçlar değil. Otomobil üreticisinin, SSP Sport platformunu kullanan ilk model olacak yedi koltuklu yeni bir SUV üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. Porsche'nin yeni elektrikli SUV'unun 2025 yılı civarında piyasaya çıkması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 06 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo