Yeni 2023 Nissan X-Trail, Elektrikli Güç Aktarma Organlarıyla Avrupa İçin Tanıtıldı

Ototeknikveri     06 Eylül 2022 04:50

Nissan X-Trail'in dördüncü nesli, ABD'ye özel Rogue kardeşinin piyasaya sürülmesinden iki yıldan fazla bir süre sonra nihayet Avrupa'ya ulaştı. Tahmin edilebileceği gibi, SUV, hibrit (e-Power) ve yarı hibrit benzinli motorlardan oluşan seri ile Avrupa'da yalnızca elektrikli formda mevcut.

Yeni 2023 Nissan X-Trail, Elektrikli Güç Aktarma Organlarıyla Avrupa İçin Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önemli bir haberle başlayan CMF-C tabanlı Nissan X-Trail, Avrupa'da üç farklı güç çıkışıyla sunuluyor. Giriş seviyesi model, daha düşük emisyonlar için yarı hibrit teknolojisine sahip turboşarjlı 1,5 litrelik değişken sıkıştırma oranlı benzinli motorla donatılmış. Motor, 161 hp (120 kW / 163 PS) ve 300 Nm tork üretiyor ve gücü yalnızca Xtronic CVT şanzıman aracılığıyla ön aksa gönderiyor. 12V yarı hibrit sistem, enerjiyi bir lityum iyon pilde depolayarak uzatılmış rölantide durma, boşta durma ve gerektiğinde 6 Nm'ye kadar tork sunuyor. Yarı hibrit X-Trail, sıfırdan 100 km/s hıza 9.6 saniyede çıkıyor ve 200 km/sa (124 mph) azami hıza sahip.

 

Daha güçlü ve daha elektrikli bir şey arayanlar, iki çekişli veya dört çekişli modellerinde gelen e-Power kendi kendini şarj eden hibriti tercih etmeli. Burada kaputun altındaki turboşarjlı 1.5 litre benzinli motor tekerleklere bağlı değil, daha sessiz bir sürüş için düşük devirlerde çalışan elektrik motoru için bir jeneratör görevi görüyor. Önden çekişli hibritin toplam güç çıkışı 201 hp (150 kW / 204 PS) olup, sıfırdan 100 km/s hıza çıkması 8 saniyede gerçekleşiyor ve 170 km/sa azami hız sunuyor.

 

Dört tekerlekten çekişli modelde, arkadaki ek 126 hp (94 kW / 128 PS) elektrik motoru sayesinde güç hafifçe 211 hp'ye (157 kW / 213 PS) yükseltildi. Bu, 0-100 km/s süratini 7 saniyeye düşürüyor ve azami hızı 180 km/sa değerine çıkarıyor. Daha da önemlisi, Nissan'ın e-4ORCE teknolojisi, her tekerlek için tork dağılımını ve frenlemeyi kontrol ederek mekanik bir dört tekerlekten çekiş sisteminden daha hızlı çalışıyor ve ekstra yol tutuşu sağlıyor. Diğer elektrikli Nissan modellerinde olduğu gibi, X-Trail e-Power hybrid de e-Pedal sistemine sahip.

Hem İçten Hem Dıştan Modern Ama Tanıdık Bir Bakış

Şu anda tüm dünyada satılan X-Trail / Rogue'un farklı sürümleri arasında herhangi bir fark görmek zor. Farklı donanım yapısını bir kenara bırakan Avrupa modeli, Nissan'ın en son tasarım dilini içeren, birkaç hafta önce açıklanan Japon spesifikasyonuyla aynı görünüyor.

 

Aynısı, NissanConnect bilgi-eğlence sistemi için 12,3 inç dokunmatik ekranın 12,3 inç dijital gösterge paneli ve 10.8 inçlik gösterişli bir baş üstü ekran ile birleştirildiği iç mekan için de geçerli. Navi-link paketine sahip ProPILOT, Nissan'ın portföyündeki en yeni ADAS'ı içerirken, model sürücü ile ön yolcu arasındaki merkezi hava yastığı da dahil olmak üzere yedi hava yastığıyla standart olarak geliyor. Algılanan kalite, pratiklik odağını kaybetmeden daha kaliteli döşeme ve lüks görünüm ile önceki nesle göre iyileştirildi.

 

Nissan, sürgülü ikinci koltuk sırasına erişmenin daha kolay olduğunu, arka yolcuların klima için özel kontroller ve şarj için USB yuvaları seçeneğine sahip olduğunu, arka camlarda entegre güneşlikler olduğunu, isteğe bağlı üçüncü sıranın X-Trail'i yedi kişilik bir arabaya dönüştürdüğünü iddia ediyor. Şirkete göre, 160 cm'ye kadar olan yolcular, üçüncü sıraya ayaklarını ikinci sıradaki sıranın altına koyarak seyahat edebiliyor. Bagaja gelince, eller serbest bagaj kapağının arkasında, üçüncü sıra kullanılmadığında 585 lt bagaj için yer var.

 

Avrupa Satışları Bu Sonbaharda Başlıyor

Nissan X-Trail, bu sonbaharda otomobil üreticisinin kıtadaki yeni amiral gemisi olarak Avrupa'ya ulaşacak. Ekim ayındaki teslimatlardan önce bu ay siparişlerin açıldığı İngiltere pazarında, giriş seviyesi önden çekişli beş koltuklu yarı hibrit için fiyatlar 32.030 Sterlin (37.077 $) noktasından başlıyor ve yedi koltuklu amiral gemisi dört tekerlekten çekişli kendi kendini şarj eden hibrit için 48.155 Sterlin'e (55.731 $) kadar çıkıyor. Rakipler arasında yakın zamanda güncellenen Toyota RAV4, Subaru Forester, VW Tiguan Allspace, Skoda Kodiaq ve Peugeot 5008 bulunuyor.

 

 

Son Güncelleme : 06 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo