Yeni Nesil Bentley Bentayga, Batur Stil İpuçları ile Bağımsız Tasarımcı Tarafından Tasarlandı

Ototeknikveri     08 Eylül 2022 10:26

Geçen ay görücüye çıkan Bentley Mulliner Batur, Continental GT'yi temel alan sınırlı bir üretimden çok daha fazlası.

Yeni Nesil Bentley Bentayga, Batur Stil İpuçları ile Bağımsız Tasarımcı Tarafından Tasarlandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen ay görücüye çıkan Bentley Mulliner Batur, Continental GT'yi temel alan sınırlı bir üretimden çok daha fazlası. Bentley'in tarihindeki en güçlü model, marka için gelecekteki elektrikli otomobil serisi tarafından benimsenecek yeni bir tasarım dili sundu. Bağımsız dijital sanatçı Theottle, yeni nesil Bentayga SUV'yi tasarlayarak Batur'dan ilham aldı.

Alçak bir iki kapılı grand tourer'dan hantal beş kapılı bir SUV'a stil ipuçlarını aşılamak göründüğü kadar kolay değil, ancak Photoshop sihirli dokunuşuyla her şey mümkün. Theottle, orantılara yardımcı olan uzatılmış aks mesafesi ile dijital konsepti için bir temel olarak Bentley Bentayga EWB Azure'u kullandı.

Süreç, lüks SUV'ye Batur'un yüzünün eklenmesiyle başladı. Bir dizi tekli LED far, Bentayga'nın her iki nesli için bir imza unsuru olan çift yuvarlak kurulumun yerini aldı, belki de aşırı boyutta. Aksine, daha büyük ızgara ve daha küçük tampon girişleri memnuniyetle karşılanan güncellemeler oldu.

Profile gelince, Bentayga'nın şişkin arka çamurluklarını entegre ederken, Batur'un çizgileri ve daha temiz yüzey kullanılarak - özellikle ön çamurluklarda - eskisinden çok daha fazla şekillendirilmiş. Batur'un krom vurgulu pencere çizgisi de mevcut ve daha basit bir C sütunu oluşturuyor.

Arka tarafa taşınan yeni LED stop lambaları, oyulmuş bir bagaj kapısı ve arka tamponda bir difüzörü andıran ve kuyruğu aydınlatan büyük bir karartılmış alan ile Bentayga'nın şekline ve boyutuna göre ayarlandı. Theottle, bir sonraki Bentayga'nın motor kaputunun altında bir yanmalı motor bulunduracağını öngördüğünü gösteren çift egzoz borularını tuttu.


Bentayga'nın ilk nesli, 2012'den itibaren radikal EXP 9 F konseptinin üretim versiyonu olarak 2015'te tanıtıldı. Bunu 2020'de, genişletilmiş aks mesafesi Bentayga EWB varyantı için bir temel görevi gören kapsamlı bir makyaj izledi. Bentley, SUV'sinin beş yıllık döngüsünü korursa, 2025 yılına kadar yeni nesil modeli görebiliriz.

En son haberlere göre, Bentley'in Artemis mimarisine dayalı olarak o tarihe yakın gelecek olan ilk elektrikli otomobili, Bentayga'nın halefi için tüm senaryoları açık bırakarak crossover bir gövde stili benimsemeyecek. Yine de Bentley, W12 6.0 litrelik motorun günlerinin sayılı olduğunu açıkça belirtti.

Not: Bu hikaye, bağımsız dijital sanatçı Theottle tarafından yaratılan ve Bentley ile ne ilişkili ne de Bentley tarafından onaylanmış olmayan geleceğin Bentley Bentayga'sının spekülatif yorumlarını içerir.

Son Güncelleme : 08 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo