BMW ve MINI, 2023'ten itibaren (Neredeyse) Vegan İç Mekanlar Sunacak

Ototeknikveri     08 Eylül 2022 10:38

Yeni geliştirilen bir dizi malzemeyle BMW, geleneksel deri yüzeylerinin üretiminde oluşan emisyonları yüzde 85 oranında azaltmayı umuyor.

BMW ve MINI, 2023'ten itibaren (Neredeyse) Vegan İç Mekanlar Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İnek postu, tüm lüks ve dayanıklı doğasına rağmen, inekler çok fazla metan gazı ürettiği için çevreci olmaktan uzak. Daha da kötüsü, ineklere yaşaması için toprak vermek için yağmur ormanlarının bazen kesilmesi.

 

BMW, araçları için derinin hazırlanmasında üretilen emisyonların yüzde 80'inin ineklerin yaydığı metandan geldiğini söylüyor. Bu, tabaklama ve işleme sırasında yaratılan yüzde 20'ye denk geliyor, bu nedenle BMW inekleri denklemden çıkarmak istiyor.

 

2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşma taahhüdünün bir parçası olarak BMW, deri kadar iyi görüneceğine ve en az deri kadar iyi hissettireceğine inandığı deri değiştirmeler geliştirdi. Tek ipucu, sahte malzemede yeni bir doku olacak.

 

BMW, malzemelerin bir arabada olmanın zorluklarına hazır olmasını sağlamak için çok çalıştı. Firma, direksiyon simidinde kullanıma dayanabilmelerini sağlamanın en zorlu yönlerden biri olduğunu söylüyor.

 

BMW'de gövde, dış kaplama ve iç tasarım geliştirme müdürü Uwe Köhler, “Yüksek kaliteli vegan yüzey malzemesinden üretilen direksiyon simidi ile görünüm, his ve işlevsellikten ödün vermek istemeyen müşterilerimizin isteklerini yerine getiriyoruz. Yenilikçi malzeme, aşınma, terleme ve nemin neden olduğu aşınma ve yıpranmaya karşı dayanıklı ve derinin arzu edilen tüm özelliklerine sahip." diye konuştu.

 

Otomobil üreticisi, tamamen vegan temas noktalarına sahip iç mekanlar sunmayı planlıyor, ancak yine de hayvansal ürünler kullanan bazı bileşenler olacak. Bunlar arasında koruyucu kaplamalar için kullanılan jelatin, boyalardaki lanolin, bazı elastomerlerde katkı maddesi olarak donyağı ve boya için bir eritici olacak. Ancak BMW, bunların iç mekanın yüzde birinden daha azına denk geleceğini söylüyor.

 

Buna ek olarak, otomobil üreticisi halılar gibi zaten vegan olan diğer malzemelerin geri dönüştürülmesini kolaylaştırmak için çalışıyor. Bunları (karışım yerine) tek bir malzemeden yaparak, daha sonra parçalanması ve yeniden kullanılması daha kolay oluyor ve yılda 23.000 ton CO2 ve 1.600 ton atık tasarrufu sağlanıyor.

 

Otomobil üreticisi, 2023'ten itibaren bazı BMW ve MINI araçlarında vegan seçeneği sunacak.

Son Güncelleme : 08 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo