Jeep 2023'te Jeep Avenger'ın Ardından Üç Elektrikli Model Daha Sunacak

Ototeknikveri     12 Eylül 2022 12:25

Jeep, ilki gelecek yıl Avrupa'da satışa çıkacak olan bebek Avenger SUV başta olmak üzere dört yeni elektrikli otomobilin duyurusu ile elektrifikasyon planlarını hızlandırıyor.

Jeep 2023'te Jeep Avenger'ın Ardından Üç Elektrikli Model Daha Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Küçük elektrikli off-roader, Stellantis'in yeni STLA mimarisinden yararlanan ilk araçlardan biri ve Ekim ayında Paris Motor Show'da tam olarak ortaya çıkacak. Ancak Avenger, Kuzey Amerika'da sunulmayacak olsa da, Recon adlı sert bir off-roader, tamamen elektrikli bir Wagoneer S ve bir başka pille çalışan SUV dahil olmak üzere diğer üç elektrikli Jeep ürünü sunulacak.

Jeep, Amerika'da sattığı otomobillerin yüzde 50'sinin 2030 yılına kadar elektrikli olmasını taahhüt etti, ancak Avrupa'da bu rakam yüzde 100'e yükseliyor ve Avenger, şirketin bu hedefe ulaşmasının anahtarı. İlk olarak bu yılın başlarında grup şirketlerinin uzun vadeli planlarının sunumunda Stellantis Dare Forward'da görülen Avenger, Polonya'nın Tychy kentinde, hala gizli Alfa Romeo ve Fiat SUV'larla birlikte üretilecek ve Jeep'in Renegade'in altındaki Avrupa serisine girecek. 

Bir arazi kaşifinden ziyade bir şehir otomobili olarak konumlandırılmasına rağmen, Avenger “etkileyici” yerden yükseklik ve kırılma açıları ile 400 km elektrikli sürüş menzili vaat ediyor. Jeep, en küçük SUV'sinin tüm teknoloji alıcılarının beklediği modern bir iç mekan ve insanlar ve yük taşıma için bol miktarda alan sunacağını söylüyor.

Autocar, Avenger'ın müşterilerin bir 94 hp (95 PS) elektrik motorunu veya iki motorlu sistemi seçmesine bağlı olarak iki veya dört tekerlekten çekişli formlarda satışa sunulacağını bildiriyor ve hibrit bir versiyonun da mevcut olacağını söylüyor. Hibrit versiyonun elektrikli versiyonla neredeyse aynı görünmesi gerekse de, aslında DS 3 Crossback gibi otomobiller tarafından kullanılan eski Stellantis CMP platformu üzerine inşa edilecek.


Stellantis Jeep Avrupa Başkanı Antonella Bruno, “Yepyeni Avenger, Avrupa pazarı için uygun hale getirilmiş Jeep markası yeteneklerini sunacak. Mevcut oyunculara yetenekli, kompakt, modern ve tamamen elektrikli bir Jeep markası alternatifi olacak.” dedi.

Jeep, Avenger'ın ne kadara mal olacağını açıklamadı, ancak Avrupalı ??alıcılar, otomobil Paris'te tam olarak ortaya çıktığında 17 Ekim'den itibaren bir tane sipariş edebilecek.

 

Son Güncelleme : 12 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo