Bugatti Öngörülebilir Gelecek İçin Elektrikli Otomobil Veya SUV Planlamıyor

Ototeknikveri     12 Eylül 2022 06:43

Bugatti'nin CEO'su Mate Rimac bu hafta Fransız otomobil üreticisinin önümüzdeki on yılda bir elektrikli otomobil yapmayı planlamadığını söyledi.

Bugatti Öngörülebilir Gelecek İçin Elektrikli Otomobil Veya SUV Planlamıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automobilewoche'ye konuşan Rimac, "Bugatti için on yıllık planımıza tamamen elektrikli bir versiyon dahil değil. Ayrıca SUV de olmayacak." dedi.

 

Bu, Volkswagen imparatorluğunun geri kalanından farklı olarak, ultra lüks markanın, varlıklı müşterilerinin tamamen elektrikli bir güç aktarma organını seçmesini gerektirmeyeceği anlamına geliyor. Ancak bu, hiçbir şekilde elektrifikasyon olmayacağı anlamına da gelmez.

 

Rimac, Alman basınına verdiği demeçte, Bugatti'nin yeni nesil araçlarının bir dereceye kadar hibridizasyon içerebileceğini söyledi. Daha spesifik olarak, CEO, araçların kullanılabilir bir elektrikli menzile sahip olmasını istediği için, markanın bir sonraki arabası muhtemelen bir plug-in hibrit olacak.

 

Süper otomobil segmenti günümüzde plug-in hibritlere yabancı olmasa da, yönetici mevcut sınıfa yüksek puan vermiyor gibi görünüyor. Ferrari SF90 ve 296 GTB 25 km'ye kadar elektrik menzili sunarken, McLaren Artura sadece 19 km sunuyor.

Bu arada Rimac, müşterileri için daha kullanışlı hale getirmek için bir Bugatti hibritin en az 50 km'ye kadar menzile sahip olmasını istediğini söyledi. Geçen ayın sonlarında, Bugatti'nin tasarım direktörü, Chiron'un halefinin markanın bünyesindeki W16 motorunu kullanmayacağını söyledi. Bunun yerine, "daha atletik bir şekle" izin veren daha küçük, elektrikli bir güç aktarma ünitesi ile güçlendirilecek.

 

Bugatti, sektör genelinde tek başına pil gücüne yönelik eğilime direndiği için, üst düzey otomobil üreticileri arasında SUV'lara yönelik eğilime de direnecek. Aston Martin, Porsche, Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini ve hatta Ferrari, spor arazi araçlarına takıntılı bir pazarın baskısına boyun eğdiğinde, Bugatti, bazı meraklıları memnun etmesi gereken dikkate değer bir durak olacak.

Son Güncelleme : 12 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo