Yeni Elektrikli Peugeot 308 Hatchback ve Wagon Modelleri 400km'den Fazla Menzil Sunuyor

Ototeknikveri     13 Eylül 2022 08:24

Peugeot 308 serisi, hem 308 hatchback hem de 308 SW'nin tamamen elektrikli versiyonlarının piyasaya sürülmesiyle birlikte büyüdü ve gelecek yılın ortasında piyasaya çıkacak.

Yeni Elektrikli Peugeot 308 Hatchback ve Wagon Modelleri 400km'den Fazla Menzil Sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Her iki modelin de kabuğunun altında yüzde 80 nikel, yüzde 10 manganez ve yüzde 10 kobalttan oluşan 54 kWh yüksek voltajlı bir pil bulunuyor. Batarya 400 voltluk bir sisteme sahip ve son menzil rakamları açıklanmamasına rağmen Peugeot, her iki modelin de tam şarjla 400 km'den fazla gidebileceğini söylüyor.

 

Aerodinamik verimlilik, Fransız markanın iki modeli geliştirmesinde de kilit bir odak noktasıydı. Alt gövde gibi ön kısım da optimize edildi ve yeni bir 18 inç alüminyum jant seti de tasarlandı. Düşük sürtünmeli lastikler de standart olarak takılıyor ve Peugeot, E-308 ve E-308 SW'nin ortalama enerji tüketiminin 100 km'de 12,7 kWh olduğunu iddia ediyor.

 

Yerleşik üç fazlı bir şarj cihazı standart olarak 11 kW güç derecesine sahip olarak geliyor ve 100 kW'lık bir şarj cihazına takıldığında, araçlar 25 dakikadan daha kısa bir sürede yüzde 20'den yüzde 80'e kadar doldurulabiliyor.

Tekerlekleri süren ise, 156 hp güç çıkışı ve 260 Nm tork üreten bir elektrik motoru. Peugeot, iki model için performans süreleri yayınlamadı. Bildiğimiz şey, sürücülerin Eco, Normal, Sport ve Brake sürüş modları arasında seçim yapabilecekleri ve bunlardan sonuncusunun fren rejenerasyon miktarını artıracağı.

 

İç mekan büyük ölçüde yanmalı 308 ile aynı, yani küçük bir ısıtmalı direksiyon simidi, 3 boyutlu dijital Head-Up Display ve merkezi 10 inç dokunmatik ekran ile Peugeot i-Cockpit'in en yeni nesline sahip.

Peugeot, E-308 ve E-308 SW için pazara özel fiyatlandırma ve bulunabilirlik ayrıntılarını doğrulamamış olsa da, bazı pazarlardaki alışveriş yapanların onu markanın yeni çevrimiçi satış sitesi aracılığıyla satın alabileceklerini ve kapılarına ücretsiz teslim ettirebileceklerini söylüyor. İki model ayrıca, uzaktan şarj programlayabilen veya pil için bir termal ön koşullandırma programı başlatabilen MyPeugeot akıllı telefon uygulamasıyla da çalışıyor.

Son Güncelleme : 13 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo