GM, Elektrikli Otomobile Geçiş Yapmak İstemeyen Buick Bayilerini Satın Alacak

Ototeknikveri     14 Eylül 2022 01:01

General Motors, otomobil üreticisinin tamamen elektrikli bir markaya geçişi için gereken yatırımları yapmaya istekli olmayan ABD'deki yaklaşık 2.000 Buick bayisinden herhangi birini satın almayı teklif ediyor.

GM, Elektrikli Otomobile Geçiş Yapmak İstemeyen Buick Bayilerini Satın Alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Buick, 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli araç satmayı planlıyor ve bu revizyonun bir parçası olarak, bayilerin şarj istasyonlarına ve çeşitli mağaza iyileştirmelerine yatırım yapması gerekecek. Buick bayilerinin ne kadar yatırım yapması gerektiği belirsiz olsa da GM, Cadillac bayilerinin geçen yıl EV'leri satmaya hazır hale getirmek için ortalama 200.000 dolar harcamasını istedi.

 

The Wall Street Journal ile konuşan Global Buick yöneticisi Duncan Aldred, satın almayı kabul eden bayilerin artık markadan araç satamayacaklarını söyledi. Bununla birlikte, hemen hemen tüm Buick bayileri diğer GM markalı modelleri, özellikle de GMC'den gelenleri sattığından, çoğunun dükkanını kapatması gerekmeyecek. İleriye dönük olarak, bu bayiler Buick modellerini stoklamayacaklar.

 

Aldred, "Nerede bulunduklarına veya geçişin talep edeceği harcama düzeyine bağlı olarak herkes bu yolculuğu yapmak istemez. Yani Buick serisinden çıkmak istiyorlarsa, bunu yapmaları için onlara parasal yardım sağlayacağız." dedi.

 

GM'nin Cadillac bayileri için satın alma programında, bayilerin yaklaşık üçte biri 300.000 ila 500.000 ABD Doları arasında bir satın alma işlemini kabul etti. GM programa yaklaşık 275 milyon dolar harcadı.

 

Buick, 2030 yılına kadar sadece elektrikli araç satmayı planlasa da, şu anki serisinde aslında herhangi bir elektrikli otomobil yok. Ancak bu, otomobil üreticisinin tamamen elektrikli bir SUV tanıttığı 2024 yılında değişecek.

 

Otomobil üreticisinin elektrikli modellere geçişi, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptığı araç sayısının dört katından fazlasını sattığı Çin pazarındaki geleceği için özellikle önemli olabilir.

Son Güncelleme : 14 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo