Yeni Pagani Utopia, Manüel Vitesli Hypercar Heaven'ın 852 HP'si

Ototeknikveri     14 Eylül 2022 01:34

Pagani Huayra'nın halefi 2023 Utopia ve bu isim ona mükemmel şekilde uyuyor çünkü bu 852 hp (864 PS) hiper otomobil, yedi vitesli manuel şanzımanla sunuluyor.

Yeni Pagani Utopia, Manüel Vitesli Hypercar Heaven'ın 852 HP'si
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmanın mükemmelleşmesinin altı yıl sürdüğünü iddia ettiği tasarım, roket güçlendirici merkezi egzozlar, yükseltilmiş arka kanatlar ve merkezi tekne kuyruğu arka güverte tasarımı gibi özelliklerle onu Huayra'dan geçişi sağlayan bir Pagani olarak anında tanınabilir hale getiriyor. Ancak genel görünüm daha sessiz ve iki arka kanadı birbirine bağlayan köprü spoyleri ve havada asılı gibi görünen ve ilhamlarını jet türbinlerinden alan arka lambalar gibi yeni tasarım püf noktaları içeriyor.

 

İçeride de benzer bir hikaye var, iki dairesel gösterge ve ön panelin üstündeki dört havalandırma bölmesi gibi birçok tanıdık tasarım ipucu var, ancak bir Huayra sahibine yükseltme yapmaya değermiş gibi hissettirecek kadar fark da göze çarpıyor. Pagani, görünüşte geriye doğru bir adımda eski otomobilin büyük merkezi dokunmatik ekranını terk etti, şimdi işi hız göstergesi ve devir sayacı arasındaki daha büyük bir dijital ekran tarafından yapılıyor.

 

Ancak daha önce yalnızca C10 olarak bildiğimiz otomobille ilgili büyük haber, orta tünelde gururla oturan krom kapılı manuel vites kolu. Orijinal Zonda altı ileri manuel şanzımanla gelmesine rağmen, Huayra direksiyondan vites geçişi trendine atladı ve yedi ileri sıralı şanzımana geçti. Ancak Utopia için Pagani, alıcılara manuel veya otomatik tek debriyajlı şanzıman seçeneği vererek her iki dünyanın da en iyisini sunuyor gibi görünüyor. Çift debriyajlı bir şanzıman ağırlık nedeniyle reddedildi ve sonuç gerçekten işe yaradı: Utopia 1280 kg ağırlığındayken Huayra'dan neredeyse 70 kg daha hafif hale geldi.

Bu şanzımanlar, Mercedes-AMG'nin çift turboşarjlı 6.0 litrelik V12'sine bağlanıyor ve bu, 900 hp'ye yakın güç çıkışını 2,800-5,900 rpm'den itibaren 1,100 Nm torkla tamamlıyor. Pagani, valf sisteminde yapılan değişikliklerin 6.700 rpm'ye dönmesine izin verdiğini söylüyor ve herhangi bir performans rakamı açıklamamasına rağmen, Utopia'nın Kaliforniya'nın da dahil olduğu tüm küresel emisyon düzenlemelerine uyduğunu iddia ediyor, bu da Kuzey Amerika satışlarının planlarda olduğu anlamına geliyor.

 

Süspansiyon bileşenlerinin görüntüleri o kadar çarpıcı ki, üstyapı tarafından gizlenmeleri neredeyse utanç verici. Bu süspansiyon bileşenlerini yolla birleştiren ise, her biri Pirelli P Zero Corsa lastiğe sarılmış, önde 21 inç ve arkada 22 inç ölçülerinde, oldukça havalı bir APP Tech dövme alüminyum jant seti. Ya da isterseniz Pagani, Pirelli SottoZero kışlık lastikler alabiliyor. Buzda ve karda bu kadar güçlü ve bu kadar pahalı (2.17 milyon € / 2.19 milyon $ artı vergiler) bir araba kullanmayı düşünmek çılgınca görünebilir, ancak bazıları için değer.

 

Utopia hakkında ne düşünüyorsunuz? Huayra'nın iyi bir halefi mi ve şu anda mevcut olan diğer büyük pahalı hiper arabalara karşı nasıl?

Son Güncelleme : 14 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo